INFÓ

Az oktatás ilyen. Változtass TE!

2014. február 18., kedd 14:40 |

Lépj, mielőtt még hiszti, kétségbeesés és állóháború helyszíne lesz az íróasztal!

Mély levegő be, és fogadd el: az iskolarendszer olyan, amilyen.

Egyhamar nem is lesz nagy változás, a gyerek meg most iskolás, úgyhogy a szép, távoli jövőbe nézni most fölösleges, azonnali megoldás kell.

Lehet, hogy felmerül benned, hogy még maradhatott volna egy évet az óvodában. Még szívesebben játszik, mint olvas, szertekalandozik a figyelme.

Most lassú, kedvetlen, és Te lehet, hogy el vagy keseredve, mert ez a nyűglődés bizony kihat az egész családra. Kudarc ez, na, és azzal együtt, hogy mindannyian arra a világra vágyunk, ahol mindenki a saját ütemében fejlődhet, és senki nem sietteti a gyereket, a valóság nem ez. A valóságban szintek vannak, követelményrendszer, és egy soha véget nem érő spirál: ha rosszul kezdted, nagyon nehéz fordítani.

Ne hagyj teret a drámának. Nem úgy sikerült az első (fél)év? Még nincs veszve semmi! Valószínű, hogy csak lassabban indulnak be a fogaskerekek. Lehet, hogy egy kis extra segítség, módszer, figyelem összpontosító technika kell ahhoz, hogy összekapja magát.

Persze az átmeneti tanulási zavarok később is jelentkezhetnek: a gyerek bármikor megakadhat, elvesztheti a fonalat. Ne veszekedj vele és ne nyüstöld, az csak olaj a tűzre. Van ilyen. Inkább kérjetek bátran segítséget!

Gyertek el a Babó Fejlesztőközpontba! Nézzétek meg, mit nyújthat a nagycsoportos óvodások számára az Iskolaérettségi felmérés, és a Bizifényesítő program, melyet kifejezetten alsó tagozatos kisiskolások számára alkottunk meg!

http://www.babofejleszto.hu/iskolaerettsegi-felmeres/

http://www.babofejleszto.hu/bizifenyesito/

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta