INFÓ

23. Művészetek Völgye

2013. július 22., hétfő 07:32 |

Mintegy 500 programot tartanak idén a Művészetek Völgyében, amely Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden zajlik július 26. és augusztus 4. között. A programok többsége Kapolcson lesz, a kísérőrendezvények kapnak helyet a csatlakozó falvakban.

Kapolcson az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is lesz Palya-udvar, ahol többek között Beck Zoltán (30Y), Berecz András, az Artus Társulat, Háy János, Erdős Virág, Jónás Vera, Szokolay Dongó Balázs, Grecsó Krisztián, Esterházy Péter, Dés László, a Momentán Társulat, valamint a Maszkura és a Tücsökraj zenekar lép fel, de jelen lesz a Slam Poetry Budapest csapata is Závada Péterrel és Simon Mártonnal, fellép a meghirdetett zenei pályázaton bejutott 12 zenekar is. Idén először lesz bébiszitter-program, hogy az idősebbek is gondtalanul élvezhessék a koncerteket.

A Kaláka Versudvar minden nap 10 és 23 óra között várja a vendégeket. Náluk a költészeté, a verseké és a daloké a főszerep, a két házigazda pedig a Kaláka együttes és Lackfi János. A Versudvar vendége lesz többek között Geszti Péter, Kovács András Ferenc, Varró Dániel, Herczku Ágnes, Szalóki Ágnes, Tóth Krisztina, Rátóti Zoltán, Galkó Balázs, Szirtes Edina Mókus, Rosonczy-Kovács Mihály és Ferenczi György is.

A Kapolcsi Hobo Klubban esténként „Hobo és Bandája” lép fel, akik idén kizárólag saját dalokat fognak játszani, tíz este alatt tízféle repertoárt hallhat majd a közönség. Délutánonként a Malompart Színpadon a Magyar Hobológiai Társaság IV. Vándor-Ló-Gyűlésének előadásait lehet meghallgatni Jász Attila költő, az Új Forrás folyóirat főszerkesztője vezetésével.

A Jazz és Irodalom Udvarban jelen lesz a Magyar Írószövetség, emellett esténként a dzsesszé lesz a főszerep. Este hat órától a Királykertben lép fel Sárik Péter, Gyárfás István, Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, a Dresch Quartet, Szőke Nikoletta, Lukács Miklós, a Bacsó Kristóf Trió, a Snétberger Zenei Tehetség Központ tehetségei, az Oláh Szabolcs Quintet és Dés András.

A Blue sPot Café udvarában a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép a Blue sPot, Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band.A Muharay Udvar-Kávéházban a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség rendezvényeit tekinthetik meg, amely mintegy nyolcszáz fellépő közreműködésével nyolcvan programot kínál.

A komolyzenei programok a Katolikus templomban kapnak helyet, olyan zenekarokat lehet hallani, mint a Savaria Baroque, az Excanto, a Musica Florens vagy az Aura Musicale. Emellett itt lesznek a Zeneakadémia tehetségei is, az Ear együttes pedig kortárs elektronikus zenei koncertet ad.

Jancsi bácsi udvarában a roma kultúra mutatkozik be. Lesz zene, kézműves programok, ütős hangszerek készítése, cigány nyelvoktatás, táncház, seprűkészítés, cigánykenyér készítés.

A fesztivál keretében mintegy negyven kiállítás lesz látható, a Malomszigeten pedig megrendezik az Országos Fazekas és Keramikus Találkozót és Vásárt. A Művészetek Zöldje idén is hagyományos környezet- és természetvédelmi programsorozatát mutatja be a látogatóknak. Lesznek gyerekfoglalkozások, előadások, zöldtúrák. Az Örökségvölgy programjainak keretében pedig az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hatvan települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel.

A Völgy kapcsolódó falvaiban is változatos programok fogadják a látogatókat: Taliándörögdön az Ősök házában, a Művelődési házban, a Református templomban, az Evangélikus templomban és e templomok udvarain lesznek folyamatosan programok, az Óvodakertben napközben gyerekprogramok, délutántól pedig könnyűzenei előadók várják az érdeklődöket, színpadra lép többek között a Kipu, a Zombori, a Presszó Tangó Libidó, a Sajnaroli és a rana, a Tükezoo, a Kobza Vajk Group, a HaSzüNa, a Mikrobe, a Ricsárdgír és a Blahalouisiana zenekar.

Az Egység Média Színpadon olyan előadók lépnek fel a hét második felében, mint az Amatild, a Laár András és a Tündértantra, a Mantra Porno, a Background, az Up!, a Mocsok 1 Kölyök, valamint az Ocho Macho. A településen ezenkívül a Kocsor-házban a 4D Zóna színpadon öt napon át előadásokon vehetnek részt a látogatók, amelyek középpontjában a tudatos élet és a tudatos társadalom áll, esténként pedig itt iskoncertek színesítik a programot. A Napfény Camping Lemanguria-sátorral, jógával, masszázzsal és délelőtti gyerekprogramokkal várja a látogatókat. Vigántpetenden a Katolikus templomban komolyzenei koncertek kerülnek előadásra, Monostorapátiban fellép a Parafónia zenekar.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta