INFÓ

A harmincmilliós kérdés

2013. július 16., kedd 15:06 |

Játszani és álmodozni mindenki szeret – úgyhogy miért ne szánjunk rá most azonnal egy röpke percet? Csukjuk be a szemünket és képzeljük el, ahogy egy bőröndnyi, egészen pontosan 30 millió forintnyi húszezres hever előttünk, amivel nekünk csak egy dolgunk van, kitalálni, hogy mire szeretnénk elkölteni. Világkörüli utazás tűnik fel előttünk, egy luxusautó megvásárlása, vehetnénk egy családi házat, befektethetnénk, nekivághatnánk életünk vállalkozásának, vagy akár gyermekvállalásra is adhatnánk a fejünket.

Hogy ez utóbbi furcsán hat a felsorolásban? Pedig nem véletlenül kerül oda, az ING felmérése szerint ugyanis a szüléstől az egyetemi tanulmányok végeztéig körülbelül ennyit költünk egy gyermek felnevelésére. Aki elsőre nem hiszi, vagy épp csak szívesen számolna egy kicsit játékosan, az az ING Mi lesz, ha nagy lesz játékának keretei között személyre szólóan, testre szabva, saját álmainak, elvárásainak megfelelően is utánajárhat. Akármilyen könnyen is el tudnánk szórni 30 milliót, nem tűnik egyszerűnek, hogy előteremtsük, de még az sem kis feladvány, hogy bő húsz év alatt félrerakjunk ennyit.

Nem kérdés, hogy a gyermekvállalás alapvetően változtatja meg a háztartás költségvetését. Ugyanis míg évente átlagosan 1,26 millió forintba kerül számunkra egy gyermek nevelése, addig a különböző állami juttatások együttes értéke átlagosan csak ennek a költségnek körülbelül felét fedezi. Felmérések szerint a szülők számos különböző célra tesznek félre gyermekeik számára, melyek közül legfontosabb a továbbtanulás és az otthonteremtés támogatása, de sokan takarítanak meg a jogosítvány, az autó, az esküvő, az utazás vagy a külföldi tanulmányok finanszírozására. Ezek támogatásában sokat segíthetnek az előtakarékosságra, öngondoskodásra épülő megoldások, melyekről az ING Gondoskodás oldalán bővebb, részletesebb információt is szerezhetünk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta