Hogyan legyen malacunk 2013-ban?

Ismét itt egy új év, amelyre várakozással tekintünk és ilyenkor sokszor még listát is írunk a megvalósítandó terveinkről. Például, megfogadjuk, hogy nem nyitjuk ki a hűtőt este 8 után, minden reggel időben beérünk a munkahelyünkre, és ezentúl a megvásárolt könyveket mielőtt végleg a polcra tennénk, el is olvassuk.

Gyakran megfogadjuk azt is, hogy idén több pénzt teszünk félre, és jobban ügyelünk kiadásainkra. Van, amikor ezt gond nélkül sikerül teljesíteni, de van úgy, hogy közbejön egy váratlan helyzet és meghiúsul tervünk. Idén is érdemes pénzügyeinket átnézni és az újévi fogadalmak közé felvenni a pénzügyek rendbetételét is. A CIB Bank szakértői szerint az internetes keresésekből is jól látszik, hogy a megtakarítás kérdése tavaly is sokakat foglalkoztatott. A „Hogyan”-nal kezdődő kérdések rangsorában a „Hogyan kell spórolni?” volt a 9. leggyakrabban keresett kifejezés az egyik legnagyobb internetes keresőn 2012-ben.

Ahhoz, hogy újévi fogadalmunk betartható legyen, tűzzünk ki kis lépésekben is elérhető, könnyen elkezdhető, egyszerű újévi fogadalmat. Ilyen lehet például a rendszeres megtakarítás CIB Malacpersely Számlán, akár kisebb, vagy nagyobb összeg áll rendelkezésünkre. Könnyen elkezdhető, hisz belépési korlát nincs, bármekkora összeggel érdemes belevágnunk, igaz a magasabb kamatot 10 000 Ft havi megtakarítás felett írja csak jóvá a bank. A kifejezetten kis összegű megtakarításokra alkalmas számla fenntartása havidíjmentes, így ha úgy érezzük, hogy egy adott hónapban nem tudunk félretenni, akkor is csak ezzel a kamatveszteséggel kell számolnunk. Ráadásul a gondosan összegyűjtött összegek után havonta jóváírja a bank a kamatot, így az kamatos kamattal gyarapodhat tovább. Szükség esetén bármikor hozzáférhetünk megtakarításainkhoz, de természetesen akkor az adott havi magasabb kamat összegét elveszítjük. A megtakarítást viszont már egyből a következő hónapban újra kezdhetjük, és a kamatot továbbra is a havonta elhelyezett összegek után kapjuk.

Azért, hogy idén a spórolás már ne csak kérdés legyen, hanem egyre többeknek legyen megtakarításuk, a CIB Bank összegyűjtött néhány újévi fogadalmat, amelyek betartásával biztonságban érezhetjük magunkat a pénzügyeink területén:

  • Minden hónapban félreteszek legalább egy kisebb összeget.
  • A jövőben odafigyelek, hogy a megtakarított pénzem ne a folyószámlámon, hanem a kifejezetten rendszeres megtakarítások számára kialakított, kedvezőbb kamatozású bankszámlán tartom.
  • Minden bevételemet és kiadásomat összeírom, hogy lássam, hol tudnék spórolni.
  • Az újévben még jobban odafigyelek pénzügyeimre, pontosan utánanézek a részleteknek, és ha tanácsra van szükségem, akkor banki szakértőnek teszem fel kérdéseimet.
  • A megtakarított pénzemet többféle konstrukcióban tartom, hogy mindig legyen kéznél olyan pénz, amelyet váratlan helyzet esetén is felhasználhatok.
  • Tudatosan készülök a nyugdíjas éveimre, és félreteszek a későbbiekre.

A Malacpersely Számlára vonatkozó betéti szerződés részletes leírását a CIB Bank Lakossági Üzletágának Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák.

EBKM: 0,10 – 6,96%

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek