Többnapos boltzár jön: erre neked is fel kell készülnöd

czakó piac

A húsvét négynapos ünnepén a boltok nyitvatartása jelentősen módosul: ne feledd el, hogy csütörtöktől nehéz lesz élelmiszerhez jutni!

Alig három napunk maradt elintézni a húsvéti nagybevásárlást, az üzletek nagy része a nagypénteki munkaszüneti nap és az azt követő húsvét miatt több napig zárva tart. 

Húsvét miatt változik a boltok hétvégi nyitvatartása
Húsvét miatt változik a boltok hétvégi nyitvatartásaNémeth Kata / Index

Az idei évben egészen korán, március legvégén beköszönt a húsvét, mely a nagypénteki munkaszüneti nappal indul, ezt követően pedig húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is zárva maradnak a boltok. Nagypéntek 2017 óta munkaszüneti nap, a nagyobb üzletláncok mellett a bevásárlóközpontok is zárva tartanak ezen a napon, szombaton azonban lesz esélyünk vásárolni.

Csütörtökön és szombaton tehát a boltokban a megszokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, pénteken, vasárnap és hétfőn azonban jön a boltzár.

A nagyobb boltok közül az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Metro, a Penny Market, a Spar és a Tesco is a megszokott rend szerint nyit szombaton. Egyes kisebb üzletek, a CBA, a Coop és a Reál némelyik üzlete az ünnepnapokon is nyitva tart.

Egész hétvégén nyitva lesznek:

  • a benzinkutak,
  • a benzinkutakon működő Fresh Corner, Spar és Tesco üzletek,
  • az ügyeletes gyógyszertárak, 
  • az önálló virágboltok,
  • az édességboltok,
  • a szórakozó- és vendéglátóhelyek,

valamint azok a kisebb boltok, trafikok, amelyekben a tulajdonos vagy a családtagja szolgál ki a pult mögött, és valószínűleg az éjjel-nappal nyitva tartó, élelmiszert is árusító üzletek sem zárnak be.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek