Újkrumpli, spenót, feta

Zanza!

spenot_ujkrumpliAz eperszezon még egy kicsit várat magára, addig élvezhetjük a tavasz kínálta egyéb finomságokat! Vacsorára spenótos újkrumplit ajánlunk akár egy salátával, csak úgy magában, vagy egy-két sült csirkecomb mellé.

Az újkrumpli pucolása macerás, ha nagyon komolyan vesszük, ezért inkább a következő két egyszerű megoldás közül válaszd ki a számodra szimpatikusat: ne pucold meg, hanem csak folyó víz alatt mosd át alaposan. A vékony héj egyáltalán nem lesz zavaró az ételben, egy része mosás közben le is jön. Vásárolj tisztított újkrumplit, általában ugyanannyiért megveheted, mint a nem tisztítottat (zöldségesnél 400 forint körül, piacon 250-ért is akár).

A spenóttal és fetával készült újkrumpli finom tavaszi étel, 40 perc alatt elkészül, gyors vacsorának is megteszi.

spenot_ujkrumpli_2

Hozzávalók:

1 kg parázs újkrumpli
½ kg spenót
10 dkg feta sajt

bors
szerecsendió
olívaolaj


A krumplit mosd meg,  nagyobb szemeket vágd ketté, hogy mindegyik nagyjából egyforma legyen. Tedd tespibe, locsold meg 3-4 ek olívaolajjal, sózd ízlés szerint és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 40 percig, vagy amíg megpuhul, és egy kicsit megpirul.
Közben alaposan most meg a spenótot, a vastagabb szárait tépkedd le, és egy nagyobb lábosban forralj vizet. Tegyél bele egy kevés sót, és ha forr, dobáld bele a spenótot. Főzd 3 percig és szűrd le. A spenótot alaposan nyomkodd ki.
30 perc sülés után vedd ki a krumplit a sütőből, keverd hozzá a spenótot, a kockákra vágott fetát, tekerj rá egy kevés borsot, és hintsd meg ½ tk szerecsendióval – ha szeretnéd, önthetsz rá 1 dl tejszínt is, gazdagabb lesz tőle az étel. Told vissza a sütőbe és pirítsd 10 percig, vagy amíg a sajt kissé megolvad.

cikk-tipus-ajanlo

Spenótos receptjeink:

Spenótos gombóc

Lazac spenóttal

Spenótkisokos

 

Blogmustra