GASZTRO

Reformkonyha, jó étvággyal (x)

2010. január 20., szerda 17:56

reformkonyha-leadNapjaink egyik legdivatosabb főzéssel kapcsolatos kifejezése a reformkonyha. Sokan gondolják, hogy az áttérés az egészségesebb táplálkozásra megterheli a péntárcánkat, mi azonban tudunk három érvet, hogy miért nem kell félnünk a reformkonyha többletköltségeitől!

cikk-tipus-x

A reform szó önmagában valaminek a megújítását, újragondolását jelenti – jelen esetben a konyháét, a táplálkozásét, a főzését. A reformkonyha a jobb életminőséghez vezető út egyik eszköze. Egyik javaslata, hogy az általában megszokott három helyett naponta négyszer-ötször együnk. Akkor se rengeteget, hanem mindig csak kisebb, kényelmesebb adagokat. De emellett nem határozza meg pontosan, hogy ezt vagy azt együnk, vagy ne együnk. Néhány dologból azért mértékletességre int, vagy arra, hogy jobban odafigyelve válasszuk ki, mit eszünk.

zoldseg


Mint említettük, mindent lehet enni, de mindent mértékkel. Ilyen például a húsok köre: fogyasszunk belőlük bátran, de ne mérték nélkül. Az ételeket ajánlatos zsír nélkül, vagy csak nagyon kevés zsír felhasználásával elkészíteni. Tészta esetében a durum egészségesebb, vagy a kenyerek között a fehér kenyér helyett a teljes kiőrlésű a javasolt. Cukor helyett érdemesebb mézet, esetleg juharszirupot használni. És természetesen sok gyümölcs, zöldség.

Böjt – nem csak egészséges, de gazdaságos is

Aki a reformkonyhát bevezeti az életmódjába, nem csak az ételek összetevőit választja ki nagyobb odafigyeléssel, de egy idő után az étrendjében is nagyobb tudatosságot visz. Ennek része lehet az időszakonként beiktatott böjt, melynek kipróbálói egyöntetűen vallják, hogy mind a szervezetre, mind az általános közérzetre pozitív hatással van az egy-két napos böjt. A rövid, de rendszeres szünetek az étkezésben pedig a háztartás költségében is jelentkezni fognak.

kenyer

Az idénynek megfelelő összetevők olcsóbbak

Érdemes mindig az adott évszaknak megfelelő, környezetünkben termő zöldséget, gyümölcsöt vásároljuk a piacon, és így nem csak a növényi nyersanyagok arányát növeljük napi étkezéseink során, de jelentősen csökkenthetjük az étkezésre szánt költségeink. Ráadásul a főzésbe újfajta, kreatív energiákat vonhatunk be, ha utánajárunk a reformkonyha receptek között, milyen más módon használhatjuk fel az egy-egy idényre jellemző zöldségeket, gyümölcsüket.

Reformkonyhához megreformált kártyahasználat

bankkA finom, és egészséges összetevők valóban drágábbak, mint a bizonytalan eredetű, tartósítószereket tartalmazó, illetve nem megfelelően kezelt alapanyagok. Ugyanakkor, ami vásárlásnál többletköltség, az ugyanott meg is térülhet. Hogyan?

A Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Program olyan lehetőséget ad az Ön kezébe, mellyel minden vásárláskor 500 forinttal támogathatja a reformétkezését. Ugyanis ha Ön csatlakozik a Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Programhoz, minden kártyahasználat során 500 forintot automatikusan a Megtakarítási Számlájára kerül. Így nem kell meginognia, ha a kiválasztott recepthez gyűjti össze a finomabbnál finomabb alapanyagokat.

Bár lehet, hogy egy picit többe kerül egy reformkonyha recept szerint elkészített ebéd, a megtakarítás egy vásárlás után sem marad majd el.

Részletek: www. megtakaritok.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta