GASZTRO

Operabáli menü: Bárányhús golyók

2010. február 17., szerda 08:07

baranyhus_golyoEz a fogás nem okozott túl sok problémát, egészen egyszerűen élt egy kép a fejünkben a jó fűszeres arab bárányhús golyóról, és azt sütöttük meg. Pont olyan lett, amilyennek képzeltük, és a vendégeink is nagyon szerették. Gyakrabban kéne bárányt ennünk!

cikk-tipus-recept

Az egyértelmű volt , hogy mentát mindenképp kell bele tennünk. Gondolkodtunk rajta, hogy a húsba, vagy elég lesz a joghurtba vágni belőle, végül ez utóbbit választottuk, így erőteljesebb maradt az íze.

Hozzávalók (10 főre):

1 kg bárányhús ledarálva
15 dkg pirított fenyőmag
1 ek római kömény
1 ek koriander mag
1 ek szegfűbors
0,5 citrom leve és héja
1 közepes fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
tengeri só ízlés szerint

A fűszereket egy serpenyőben szárazon megpirítottuk, majd mozsárban összetörtük. A hagymát, petrezselymet, fanyőmagot és a fokhagymát apróra vágtuk, a citrom héját lereszeltük. Mindent összekevertünk a hússal, és apró, max. dió nagyságú golyókat formáztunk belőle vizes kézzel. 70 darab golyó lett belőle. Forró olajban sütöttük szép pirosra.

A tetejére joghurtot locsoltunk, amihez egy liter natúr joghurtot lecsepegtettünk egy szatén kendővel kibélelt szűrőkanálban, hogy sűrűbb legyen, majd elkevertük egy csokor apróra vágott mentával.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta