GASZTRO

Mángoldos-túrós burek

2009. május 3., vasárnap 20:54

tészta/vega/balkán
Mángoldos-túrós burek (a réteshez hasonló lény) eredeti dalmát szokások szerint kivitelezve.

Hozzávalók

• ½ kg mángold (vagy spenót)
• 2 dl tejföl

• negyed kg túró
• 30 dkg gouda sajt
• 3-4 gerezd fokhagyma
½ dl olívaolaj
• só, bors, fűszerek

Vegyünk fél kiló spenótot, vagy ha kapunk, a mángold még jobb. Alaposan mossuk, pucoljuk meg (szerencsére a mángoldot nem kell pucolni, szárastul, mindenestül ehető). Hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.

Egy tálkában keverjünk össze negyed kiló túrót 2 deci tejföllel. Nyomjunk bele fokhagymanyomóval 3 nagy vagy 4 kissebb gerezd fokhagymát, sózzuk meg alaposan (egy csapott teéskanál), öntsünk bele kb. fél deci olívaolajat, és jól keverjük el.

Bontsuk ki a réteslapot (amit készen lehet kapni), enyhén olajozzunk ki egy nagyméretű tepsit, és kezdődhet a rétegezés.

Alulra két réteslap, rászórjuk a spenót (vagy mángold) harmadát, és szépen elrendezgetjük. Erre ismét két réteslap, amire aztán rákenjük a kikevert túró harmadát. Megint két réteslap következik, arra még egyharmad zöldség. Ismét két réteslap, rákenjük a túró újabb harmadát. Megint két réteslap, a maradék mángold vagy spenót, aztán még két réteslap és a maradék túró a tetejére. Ha kevesebb réteslap van a csomagban, a felső rétegek közé elég egy lap is. Végül a tetejére reszeljünk kb. 30 deka gouda sajtot, és mehet be a sütőbe.

A sütőt érdemes bekapcsolni kicsit hamarabb. 180 fokon sütjük addig, míg a sajt megpirul a tetején.

Hosszúkás csíkokra vagy kockákra vágva tálaljuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta