GASZTRO

Fűszeres csirkeszárnyak tortillapanírban

2009. június 10., szerda 14:43

tortilla_panir panírozott/hús/fűszeres Pikáns, ropogós csirkeszárnyak meglepő, de annál finomabb panírban. A tortillacsipsz egészen új szerepet kap, és itt is remekül helytáll. Körítsd salátával és csípős salsával.  

 

Hozzávalók 4 személyre

12 db csirkeszárny
125 g kukoricacsipsz
½ tk őrölt csili
1 tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriandermag
1 tojás
liszt
2 ek olaj

friss őrölt bors

A csirkeszárnyakat mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra. Sózd, borsozd és hintsd meg a csili, a római kömény és a koriandermag felével. A kukoricacsipszet mozsárban törd egyészen finomra. A liszthez keverd hozzá a maradék fűszereket. A tojást kissé verd fel.

A hagymományos módon panírozd a csirkeszárnyakat: először mártsd a fűszeres lisztbe, utána a tojásba, végül a csipszmorzsába, ezt alaposan nyomkodd rá.
Egy kisebb tepsibe önts 2 ek olajat, erre fektesd a panírozott csirkeszárnyakat, és tedd 200 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 30 percig, amíg a panír aranybarna lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta