GASZTRO

Fokhagymás-olívás spenót (alaprecept)

2009. május 25., hétfő 13:51

spenotalapreceptspenót/vega
Ezt az alapreceptet használhatod bármilyen spenótos töltelék elkészítéséhez – így, önmagában vagy kicsit felturbózva. Ha legközelebb lasagnét készítesz, tegyél bele egy réteget ebből a spenótból, nem fogod megbánni!


Alaprecept (4 személyre)

• 1 kg spenót
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 4 ek olívaolaj
• víz
• só
• ízlés szerint fehér bors, szerecsendió


Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor felforrt, tegyél bele 1 púpozott tk sót. Várd meg, amíg a víz újra bugyogni kezd, és tedd bele a többször alaposan átmosott, megtisztított spenótleveleket. Éppen csak addig forrald, amíg a levelek összeesnek, de még megtartják élénkzöld színüket – ez kb. 1 perc. Szűrővel szedd ki a forró vízből, és azonnal tedd jéghideg vízzel teli tálba. Ha lehűlt, szedd ki a leveleket, és nyomkodd ki belőlük a vizet.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a spenótleveleket. Ízlés szerint mehet rá egy kis só, frissen őrölt fehér bors vagy szerecsendió is. Pirítsd 1-2 percig, és azonnal tálald. Ha egyéb felhasználásra kerül, hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe.

 

Spenótos hét a Gasztróban

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta