GASZTRO

Felnőttszilvalekvár

2009. szeptember 9., szerda 10:49

ősz/befőzés/lekvár A szexi konyhatündér mit csinál augusztus végén? Olyan lekvárt tesz el, amelyben garantáltan örömüket lelik a párjával egy téli hideg reggelen: az alkohol tartósít is, kellemes is, a gyömbér pedig felpezsdíti a pasik vérét. Mi kell még? Talán egy szelet pirítós.

felntt_szilvalekvr

Hozzávalók:

• 2 kg szilva
• 20 dkg cukor
• 1 dl szilvapálinka
• 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
• 2 dl vörösbor
• 1 diónyi gyömbér
• 2 szem szegfűszeg

 

A szilvát mosd meg – a magját szedd ki –, és daráld le egy húsdarálón. Tedd egy nagy fazékba, reszeld bele a gyömbért, öntsd rá a cukrot, dobd bele a szegfűszeget, és öntsd rá a vörösbort. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.

Reszeld bele a csokoládét, öntsd bele a pálinkát, keverd meg, és zárd el a lángot. Mehet is az üvegekbe.

A menet innentől ugyanaz, mint a többi lekvárnál szokás: egy pillanatra fordítsd fejjel lefelé, majd mehet a száraz dunsztba, vagyis sok réteg takaró alá, amíg ki nem hűl.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta