Felnőttszilvalekvár

Zanza!

ősz/befőzés/lekvár

A szexi konyhatündér mit csinál augusztus végén? Olyan lekvárt tesz el, amelyben garantáltan örömüket lelik a párjával egy téli hideg reggelen: az alkohol tartósít is, kellemes is, a gyömbér pedig felpezsdíti a pasik vérét. Mi kell még? Talán egy szelet pirítós.

felntt_szilvalekvr

Hozzávalók:

• 2 kg szilva
• 20 dkg cukor
• 1 dl szilvapálinka
• 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
• 2 dl vörösbor
• 1 diónyi gyömbér
• 2 szem szegfűszeg

 

A szilvát mosd meg – a magját szedd ki –, és daráld le egy húsdarálón. Tedd egy nagy fazékba, reszeld bele a gyömbért, öntsd rá a cukrot, dobd bele a szegfűszeget, és öntsd rá a vörösbort. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.

Reszeld bele a csokoládét, öntsd bele a pálinkát, keverd meg, és zárd el a lángot. Mehet is az üvegekbe.

A menet innentől ugyanaz, mint a többi lekvárnál szokás: egy pillanatra fordítsd fejjel lefelé, majd mehet a száraz dunsztba, vagyis sok réteg takaró alá, amíg ki nem hűl.

Blogmustra