Különösebb ok nélkül: Bélszín Wellington-módra

Azt mondják, azon fogások egyike, amelynél mindig meg kell indokolni, miért kerül az asztalra. Részben azért, mert nem kifejezetten olcsó, másrészt pedig sokáig készül. A konyhaművészet ékei között számon tartott bélszín Wellington módra még előkészületekkel és sütéssel együtt is csak egy óra. Feltéve, ha nem ragaszkodunk a 3 napos pácoláshoz.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db vastag, kb. 150 grammos bélszín szelet
  • 2 db snidlinges palacsinta
  • 4 szelet prosciutto
  • 110 g gomba (barna csiperkét használtam)
  • 1 sonkahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kakukkfű ágacska
  • 1 kisebb babérlevél
  • 1 ek tejszín
  • 1 tojássárga
  • 1 cs vajas leveles tészta (270 g)
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  1. A bélszínszeleteket sózzuk és bedörzsöljük a borssal.
  2. Egy vastag falú serpenyőben felhevítünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és pár pillanat alatt kérget sütünk a húsok minden oldalára, tányérra tesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe löttyintünk még egy evőkanálnyi olajat és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymákat.
  4. A megtisztított gombákat egészen picire vágjuk és a serpenyőbe tesszük a letépkedett kakukkfű levélkék kíséretében. Néha megkeverve puhára pároljuk a gombát, majd félretesszük hűlni.
  5. A snidlinges palacsintákat megkenjük tojással és ráteszünk 2-2 hajszálvékony pármai sonkát, úgy hogy átfedjék egymást.
  6. A sonkával fedett részre egyenletesen elosztjuk a kihűlt, fűszeres párolt gombát.
  7. A palacsinták közepére helyezzük a húsokat és a palacsinták széleit minden oldalról felhajtva kis batyukat készítünk.
  8. A batyukat többszörösen folpackba csomagoljuk, hogy megtartsák a formájukat. Mélyhűtőbe tesszük 1 órára.
  9. A leveles tésztából két palacsintanagyságú korongot vágunk, megkenjük a tojással és ráhelyezzük a folpackból kicsomagolt batyukat. A tésztába hasonlóképpen becsomagoljuk a már palacsintába burkolt husikat.
  10. Sütőpapírra tesszük a kész "csomagokat" és 15 percre a hűtőbe tesszük. Negyed óra elteltével megkenjünk őket kívülről is tojással és megint a hűtőbe tesszük 15 percre. Még egyszer megismételjük a folyamatot: újra megkenjük tojással és újabb 15 percig a hűtőben pihentetjük a batyukat.
  11. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, benne egy sütőlappal. A tésztacsomagokat az átforrósodott sütőlapra tesszük, a tetejüket sugárirányban vékonyan bevagdossuk és kb. 16-20 perc alatt megsütjük. (Minél jobban átsütve szereti valaki, úgy növeljük a sütési időt.)

A NoSalty további ajánlatai

 Esterházy-rostélyos
 Hagymás-mustáros _marhasült
 Sztroganoff-bélszín
 www.nosalty.hu
 Esterházy-rostélyos  Hagymás-mustáros _marhasült  Sztroganoff-bélszín  További receptek >>
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek