Da Vinci Pizsamaparti

A Da Vinci Pizsamaparti élményoktatásának célja, hogy az általános iskolás korosztály új, egyedi megközelítésben dolgozhassa fel a múzeumok, tudományos és kulturális intézmények által kínált tartalmakat.

Da Vinci Pizsamaparti
Da Vinci Pizsamaparti

A Da Vinci Pizsamaparti egy ottalvós program, ahol a gyerekek zárás után ismerkednek a helyszínekkel és a hozzájuk kapcsolódó tematikákkal, s nem mindennapi élményeken keresztül szereznek új tudást. A program egyéni, családi és osztálykirándulás formátumban is elérhető. A különleges helyszíneken megrendezett ottalvós programokon a tematika fő gerincét a helyszín képviseli.

Az intézmény munkatársai, múzeumpedagógusai által tartott egyedi foglalkozást egészítik ki a Da Vinci TV kapcsolódó, különleges filmjei és interaktív (alkotó, kézműves, kísérletező, nyomozó) órája. Az intézmények által kínált témák így testközelből, élményeken keresztül tárulnak fel, és rögzülnek. Példa: Magyar Nemzeti Múzeum - Régészkalandok Pizsamaparti. Túra és zseblámpás kalandjáték a múzeum Őskor termében. Kőtár látogatás, Da Vinci TV vetítés, őskövület készítés. A gyermek az iskolai ismereteit új, tantermen kívüli tanulással egészíti ki és szintetizálja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek