KEDVENCEK

Ne rettegd végig az esküvődet!

2010. április 10., szombat 11:34

Azért, hogy legyen áram a zenekarnak, legyen italellátás, és legyen, ahová az kiürült tányérokat viszik, érdemes segítséget kérni. Esküvői tanácsadónk szerint a lagzi kiterjedt iparág, érdemes az esküvőszervezőre bízni.

eskudanceAz esküvőszervezéshez mindenki ért - gondolják ezt sokan. Mindenki látott már ilyen filmeket, volt már barátnője esküvőjén, és annyira szépen, zökkenőmentesen ment minden, olyan egyszerűen szép volt, hogy szinte kívánja, hogy az ember maga is megpróbálja, neki is sikerül-e. Nem valószínű. Az igaz, hogy ha úgy döntötök, a családdal és a barátokkal elmentek egy étterembe megünnepelni az egybekeléseteket, és egy szépen feldíszített teremben kellemesen megvacsoráztok, ahhoz valóban nem kell plusz kéz, egy lelkiismeretes vendéglős fog segíteni a dekorációban, zenekarban, rád a meghívón, ruhán, fotóson kívül más nem sok marad, és tényleg szinte készen is vagyunk.

Legyen áram a zenekarnak

Ha viszont komolyan veszed, hogy ezt a nagyon fontos napot úgy szeretnéd megünnepelni, emlékezetessé tenni, hogy minden egyes részletének örülj és gyönyörködni tudj benne, akkor jobb, ha szakembert veszel igénybe. Az esküvő egy rendezvény, alvállalkozókkal, személyzettel, árajánlatokkal, technikai kérdésekkel, hogy honnan legyen áram a zenekarnak, és hová tegye hinterlandot (ahová a használt tányérokat viszik) a cateringcég. Rengeteg olyan dolog, amivel persze foglalkozhatsz, ha van kedved, csak lehetséges, hogy pont annak a pillanatnak a szépségéből vesz el, amit annyira régen vársz. Arról nem is beszélve, hogy mivel eddig valószínűleg ilyen dolgokkal nem találkoztál, az árak és a lehetőségek újak lesznek neked, vagy legfeljebb egy részükről hallottál barátnődtől, ismerősödtől, de egyébként szinte csak a szerencsén múlik, hogy megtalálod-e a legjobb megoldást azért az összegért, amit rászántál az eseményre.

Az esküvőszervező díjért dolgozik, ez igaz, hiszen te is pénzt kapsz a munkádért. Azt viszont számítsd bele, hogy mivel minden szervezőnek (ha profi), kiterjedt partnerhálózata van, komoly kedvezményeket vagy plusz szolgáltatásokat tud kialkudni neked, olyanokat, amiket te „utcáról" nem kapnál meg. Ha sok vendéget hívsz és több helyszínes eseményt szeretnél, szinte kötelező a segítség igénybevétele, hiszen annyi részletre kell majd odafigyelni, ami biztosan meghaladja egy normál tűrőképességű menyasszony kapacitását.

Araakadémia tanács

Ha nem akarod végigrettegni az esküvőd előtti időszakot és az eseményt magát, dolgoztass esküvőszervezővel! Ha ügyesen tárgyalsz, az ő díjával és az általa megkapott kedvezményekkel együtt pontosan annyi lesz a költséged, mint amit eredetileg elterveztél, viszont kapsz rengeteg ötletet, információt, és nem a te válladon nyugszik az egész rendezvény felelőssége. Mivel az ő díjazásában az is benne foglaltatik, hogy magán az esküvőn részt vegyen, így szintén nem a te dolgod lesz a büféasztalt folyamatosan ellenőrizni, hogy van-e elég saláta, rátelefonálni a zenekarra, ha késnek, illetve szólni a takarítóknak, ha kiömlött a madártej. Mert ha nincs szervező, akkor ezeket is mind neked kell összehangolnod, megoldanod. Ha igazán elegáns esküvőt szeretnél, te ott tulajdonképpen vendég vagy és kicsit persze házigazda. De semmiképpen sem dolgozol, hiszen ez a te napod.

 

Szerzőnk esküvői tanácsadó

Araakadémia

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.04.11 17:01:57miso_frames

  A pár fotóiból esküvői videó készítése:
  http://animaciosfilm.hu/

 • 2010.04.12 06:48:39LaMemoire.hu

  Ma már a párok többsége tisztában van vele, hogy az esküvőszervező díja nem felesleges luxuskiadás, hanem a Nagy Nap nyugalmának záloga.

  Egy gondosan kiválasztott esküvőszervező tulajdonképpen egy jó menedzser, aki koordinálja a szolgáltatókat, mindent egy kézben tart, mindenről tud, és mindent elintéz.

  Nála lesz cérna és tű, ha leszakad a gombod, nem téged zaklat hanem hozzá fordul a cateringes, hogy hova tegye a pogácsát, és (volt már rá példa!!) kipenderíti a potyázó álvendégeket a koktélbárból!

  Íme, egy csodálatos esküvő emlékei, ami nem utolsó sorban az esküvőszervező miatt lett olyan, amilyen:

  http://lamemoire.hu/lamemoire/user_files/download/lamemoire_karmen_+_zsolt_eskuvoi_video.wmv

  Még több film a honlapon!

  D. Nagy Kriszta
  www.lamemoire.hu

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta