KEDVENCEK

Esküvői bakik: ne kínozd a vőlegényedet!

2010. március 22., hétfő 08:54

Egy férfitől már az is fantasztikus teljesítmény, ha elvein és barátai cikizésén túltéve magát megkéri a kezünket, nem kell az esküvőszervezés alatt kikészíteni őt. Esküvői tanácsadónk most a vőlegények védelmében ír. Esküvői mesterkurzus 4. rész.

Az előző részben az irigy barátnőről volt szó.

volegenyTapasztalataim szerint az esküvő szervezési időszaka alatt nem egy lány viselkedik úgy, mintha a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt második részének a főszereplő castingjára készülne. Egy férfiembertől már az is fantasztikus teljesítmény, ha elvein és barátai folyamatos cikizésén túltéve magát megkéri a kezünket, elvárni tőle, hogy azontúl különbséget észleljen a kála és a frézia között, ráadásul mindezt kedvvel tegye, már nem reális, ha jobban belegondolunk.

A tulipánhagyma és más kínzóeszközök

Rengeteg eldöntendő kérdés adódik egy esküvő szervezésekor, de nem biztos, hogy mindenbe bele kell vonnunk a kedvest is. Sok fiú annak eldöntését is a menyasszonyra bízza, hogy szmokingot, öltönyt, vagy zsakettet vegyen-e fel, az ilyen fiúkat azzal kínozni, hogy milyen színű masni legyen a székszoknyán, illetve jó-e a tulipánhagyma köszönetajándéknak, kifejezett kegyetlenség.

Láttam már néhány lelkes vőlegényt, aki tényleg szívből érdeklődött a szervezés részletei felől, jöttek kéz a kézben szervezőhöz, dekoratőrhöz, tortát kóstolni. Volt olyan fiú, aki még a menyasszonyi felkészítésre is elkísérte kedvesét, őt meg is tapsoltuk. Meg kell becsülni az ilyen férjjelöltet, de aki mégsem ilyen, kényszeríteni nem szabad.

Másik végletként találkoztam már olyan párral is, ahol az anyós jött végig a szervezés alatt a menyasszonnyal, a vőlegény még a helyszínt is csak akkor látta, amikor már mint férj, szépen felöltözve begördültek a feldíszített autóval.

Araakadémia tanács

Figyelj arra, hogy a párod igazából mennyire szeretne belefolyni a tervezésbe!Ne csak a „persze szívem, menjünk" mondatokat halld meg, hanem próbáld igaziból kitalálni, hogy mennyire szeretné. (Ez még más dolgokban is jól jöhet később). A stratégiai kérdéseket közösen döntsétek el (hány fős legyen a násznép, helyszín, költségvetés), de a részleteket (menü, virág, zenekar, stb.) beszéld meg barátnőddel, anyukáddal, esküvőszervezővel.

Szerzőnk esküvői tanácsadó

www.araakademia.hu

 


Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.22 11:36:52VCsaba

  Valóban, a vőlegények gyakran szeretnek inkább a háttérben maradni, főleg egy "tűzrőlpattant" menyasszony mellett. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vőlegényeknek nincs véleményük. Az esküvő előtti együttműködés sokat elárul arról, hogy a későbbiekben milyen lesz a párok között az összhang. Nem gond az, ha például a dekoratőrrel a menyasszony egyeztet, de biztosan jól esik a leendő férjnek, ha egy rövid "neked ez hogy tetszik drágám" biztosítja arról, hogy ő sincs nélkülözve.
  A fotós választásnál nekünk az a tapasztalatunk, hogy bár gyakrabban érkezik a menyasszonyok részéről a megkeresés, a találkozókra azonban mindig együtt érkeznek a párok, ahogyan a döntést is közösen hozzák meg.

  Varga Csaba
  esküvő fotós
  www.vargacsabafoto.comBlogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta