KEDVENCEK

Egy tisztességes barna medve

2010. február 2., kedd 20:47

Egy tisztességes barna medve időjós. Február másodikán kijön a barlangjából, és csak akkor bújik vissza aludni, ha meglátja az árnyékát. Ebből aztán tudható, hosszú lesz a tél.

 

Kibújás vagy bebújás? Ez aztán nem gondja az állatkerti medvének. Miért is maradna a barlangjában, amikor naponta házhoz hozzák az ebédjét. Teli a bendője, játszani is van kedve, fittyet hány az időre.
Pedig a néphagyomány szerint gyertyaszentelőkor, február havának második napján illene téli álmából felébrednie, kijönni az odújából, és körbenéznie. Leginkább arra kéne kiváncsinak lennie, hogy van-e néki árnyéka vagy nincsen. Mert ha van, akkor süt a nap, derült az ég, hosszú lesz még a tél. Akkor szépen visszaballag, oldalára fordul és alszik még jó nagyot, legalább negyven napot. Ám ha nincsen árnyéka, tudhatja a barna medve, végét járja a tél, rövidesen enyhül az idő.
Azonban ezek a maciknak már nincsen gondjuk az idővel, hiszen házhoz hozzák ebédjüket, mi meg csak győzzük kivárni, hogyan is alakul idén a tél...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta