KEDVENCEK

Esküvői S.O.S. - megaláztak a kölcsönzőben

2011. január 12., szerda 13:43

Lindát 42-es mérete miatt nézték ki a menyasszonyi ruhakölcsönzőből, Nikit pedig kinevették, amikor kiderült, öt hónappal az esküvője előtt próbál szép ruhát keresni. Tanácsainkkal abban segítünk, hogy elkerüld a kudarcot, és megtaláld a számodra megfelelő esküvői ruhát.

Az ideális helyszín lefixálásán kívül a leginkább központi kérdés minden menyasszony életében a tökéletes esküvői ruha megtalálása. Romantikusan hangzik, de legtöbbször nagy kiábrándulás lehet a ruhakeresés.

Segítünk a felkészülésben, hogy elkerülhessétek a kudarcokat!

42-es a mérete? Ne is álmodjon ruháról!

A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen elkeserítő lehet, ha az ember nem átlagos mérettel, elképzelésekkel vagy elvárásokkal vág neki a nagy vadászatnak.

Tíz ruha, amiben ne menj oltár elé!

A divattervezők nagyon kreatívak, ha extrém menyasszonyi ruhákról van szó, de azért nem kell feltétlenül bedőlni a vizuális rohamnak. A tavalyi Cibeles Madrid Novias Fashion Week az egyik olyan fórum, amelyik viselésre nem ajánlott kreációk piacán a előkelő helyen szerepelt.

Linda például azzal fordult hozzánk, hogy szabályszerűen kinézték egy menyasszonyi ruhakölcsönzőből, mert rákérdezett, hogy egy bizonyos ruhából van-e 42-es méret. Közölték vele,  ne is álmodjon arról, hogy ekkora méretben  valaha is találni fog, mert ugye az egész világ 36-os méret.

Katát pedig nagy szájhúzással szolgálták ki, amikor volt bőr a képén, és kikérte a hatodik modellt is felpróbálni. Niki pedig arról panaszkodott, hogy kinevették, mert az „utolsó pillanatban”, öt hónappal az esküvője előtt akart szép ruhát találni.

1. tipp: Nézz utána a neten!

Hogy a hasonló kudarcokat elkerülhessétek, alapos felkészülésre van szükség több szempontból is. Mondanunk sem kell, hogy érdemes internetes böngészéssel kezdeni, de ne csak ruhaszalon címeket vadásszatok, nézzétek át alaposan egy-egy szimpatikus honlap kínálatát, mentsétek le a kedvenceket, keressetek kommenteket a kiszemelt szalonokról, és szakértői cikkeket arról, hogy milyen alkatra milyen ruha passzol.

2.  tipp: Amint megvan az esküvő dátuma, keress ruhát!

Két-három szalonnál többet nem érdemes felkeresni, viszont azoknak jó, ha megnézitek a kollekciójukat a neten. Csak úgy nekivágni a körútnak, és találomra bemenni szalonokba nem túl hatékony. Annál is inkább, mert a legtöbb helyen előzetes bejelentkezésre van szükség. Át kell gondolni, mennyi idő van még az esküvőig, a legszebb, legújabb darabokra tényleg hamar lecsapnak, így ha megtaláltad az igazit, gyorsan le kell tenni a foglalót.

Timi is így járt. Hat hónappal az esküvő előtt gondolta, még fut egy kört, bár tudta, hogy az a ruha lesz a befutó. Három nappal később, mire visszament érte, már valaki más lefoglalta. Az alapszabály, hogy amint megvan a fix dátum, rohanjunk próbálni, de legkésőbb hat-nyolc hónappal az esküvő előtt vágjunk bele a keresésbe, ha erre van lehetőség, és nem last minute házasodtok.

3. tipp: Jelentkezz be a szalonba!

Már a telefonos foglaláskor jelezd az esküvő dátumát, a méreteket, és az árkategóriát amiben gondolkodtok, jó szalonokban feljegyzik ezeket, és megkönnyítik a továbbiakat. Ha a telefonban arrogánsak veled, még időben meggondolhatod magad.

4. tipp: Ne egyedül vágj bele!

Ha sikerül két-három helyre időpontot foglalnod, ne egyedül vágj neki, vigyél valakit, akiben megbízol, és nem túlságosan elfogult, van akinek ez az anyukája, vagy a barátnője, de lehet, hogy egy jó ízlésű munkatárs, vagy éppen az esküvőszervező jobb választás, mert érzelmileg kevésbé befolyásolt.

5. tipp: Gondold át, kivel mész próbálni!

Nekem a nagymamám az idegeimre ment, pedig olyan jó ötletnek tűnt elhívni őt is. Kizárólag olyan ruhákat akart rajtam  látni, ami az ő ízlését tükrözte, de egyáltalán nem az én stílusom volt. Az egyik barátnőm pedig folyton azt nézte, hogy neki mi lenne a legjobb választás. Anyukám pedig láthatóan zavarban volt, és már alig várta, hogy mehessen a dolgára. A menyasszonyi ruhapróba egy speciális helyzet, azt vidd magaddal, akivel a legnyugodtabb maradhatsz.

De természetesen nem egy jó példa is van menyasszonyi  ruhapróbára. Kellemes környezetben, szakszerű, segítőkész, udvarias kiszolgálásban volt része Áginak is. Ő szinte teljesen tanácstalanul, koncepciók nélkül ment próbálni. Nem sajnálták rá a másfél órányi öltöztetést, vetkőztetést. Kiegészítőkkel együtt segítettek neki megtalálni álmai ruháját, ami nemcsak gyönyörű, de amennyire lehet, kényelmes is volt.

Amikor az esküvő utáni hétfőn visszavitte, zokszó nélkül megkapta az otthagyott kauciót, annak ellenére, hogy a ruha alja kicsit koszos lett a szabadtéri szertartás miatt. De mint megtudta, a bérleti díjban benne van a tisztítás is, ezért már nem vonnak le pénzt.

A következő részben az esküvői fotós és videós választáshoz adunk tippeket.

szerzők: Révész Anna & Seybold Anett esküvőszervezők

www.allyouneed.hu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.12 14:56:14kapuka

  Akinek nagyobb a mérete, érdemes megnézni azokat a kölcsönzőket, ahol amerikai ruhákat tartanak.
  Nekem is amerikai ruhám volt, és a kölcsönzőben, pedig csak egy kis vidéki kölcsönző volt, simán próbáltam vagy nyolcat, pedig én is 46-os méret voltam anno, az esküvőm idején.

  Illetve, ha nem akarunk pofára esni, akkor amikor odatelefonálunk időpontot kérni próbára, akkor meg is lehet kérdezni, hogy tartanak-e a méretünkben.

  De pl. asszem a nyugatinál lévő kölcsönzőben kimondottan tartanak teltkarcsú ruhákat.

  Hát igen, az tényleg nem egyszerű, hogy kit visz magával az ember lánya próbálni. Talán, ha van lánytestvér, az a legjobb.
  Nekem pl. anyukám szerint minden ruha csodás volt, mert ahogy felvettem az elsőt, könnyfátyol ült a szeme elé :) Barátnők viszont (pláne, ha ők még nem mentek férjhez) hátrányosan befolyásolhatnak, mivel az irigység tényező is beléphet, akaratlanul is.

 • 2011.01.12 15:04:43intyőke

  én a páromat vittem, a lehető legjobb ötlet volt

 • 2011.01.12 15:17:38bedtime story

  Én egyedül merészkedtem be egy szalonba (nincs itt senki nörokonom), és nem nagyon akartak velem szóbaállni. Idöpontra kellett volna menni, és amikor megpróbáltam azt kérni, 3 hét múlvára adták. :(

 • 2011.01.12 15:40:12Brannagh

  Szerintem ha az ember eléggé ki tud állni magáért, akkor nem lehet egy egyenrangú helyzetben megalázni, mert egyszerűen nem hagyja magát. Ha beszólnak, hogy 42-es a méretem (nekem is annyi) akkor legfeljebb közlöm, hogy van még más kölcsönző is a városban, ahol hajlandóak megfelelően kiszolgálni.
  Egyébként nagyon látszott a különbség, mikor tavaly voltam Bp-en és egy Pécs melletti kisvárosban is esküvő kiállításon. Egyértelműen az utóbbi volt a nyertes, sokkal kedvesebben szolgáltak ki. Bár elismerem, egy ekkora rendezvényen 2-3 nap alatt már nagyon frusztráltak tudnak lenni az eladók.
  Nem mellesleg rengeteg ruha van, amit e-bay-en is meg lehet rendelni, szerintem a kiállításon látott modelleknek kb. a felét. Felpróbálod, tetszik, de nincs belőle méret, akkor irány az e-bay, ahol negyedannyiba kerül, és pontosan megadhatod a méreteidet.
  [link]

 • 2011.01.12 15:40:44kborzy

  a feleségem is ekkora méret és találtunk neki gyönyörű ruhát. (igaz ő arányosan telt) Amúgy egyébként elég dühítő, hogy tisztelet a kivételnek de a piszkafa kategórián kívül nemigen lehet választani semmilyen ruhát ami szép is. Igaz ne panaszkodjunk, mert mi vidéken lakunk és nagyon de nagyon kedves volt a kölcsönző tulajdonos. Segített: ahol kellett bevett, ahol kellett módosított. szal le a kalappal. De lehet csak nekünk vannak kellemes emlékeink.
  Ja a ruhára meg visszatérve, leesett mindenkinek az álla amikor a kedvesem meglátták előbb a fehér, majd a menyecske ruhában. Hiába volt 4* a mérete mégis kifejezetten jól nézett ki!!!!!

 • 2011.01.12 15:54:41rianna

  azért az engem zavar, hogy a szerzők is nem átlagosnak tartják a 42-es méretet.
  mi akkor az átlagos mégis?

 • 2011.01.12 15:58:58Britte

  Szerintem csak azt tudnak megalázni, akit lehet.
  Nem hinném, hogy bárkit is el kéne vinni menyasszonyi ruhát vásárolni. :) Én fogom hordani a ruhát, nekem kell eldöntenem tetszik-e vagy sem. Ha veszek egy nadrágot akkor sem hívok el senkit magammal. :)

 • 2011.01.12 16:00:30Britte

  rianna:
  Én sem hinném hogy a 42-es méret ne lenne átlagos. Van olyan bolt, ahol pl. rám csak a 42-es nadrág jó még sem vagyok bálna.

 • 2011.01.12 16:01:41Luella Menendez

  rianna

  Nem csak téged. Épp ez a baj az ilyen hülye irományokkal, hogy a 42-est már minimum dromedárnak tartják.


  Akkor kapaszkodjanak a szerzők a székkarfába- a 40-42 es méret a nem piszkafa,mégis normál átlag.

  Egy aránylag normál testalkatú lány már lazán belefér túlsúly nélkül, ha nagyobb a melle, szélesebb a háta, ilyesmi. A 36 -os pedig gyakran két fokkal kövérebb csak, mint a nemrég anorexiában elhunyt Isabelle Caro. Miért elvárás a giliszta???

  (Ja, én nem vagyok kövér, mielőtt elkezdenék a fikahadjáratot.)

 • 2011.01.12 16:03:45Kupa Troopa

  Esküvő kiállításon gusztustalan állapotban láttunk bérelhető ruhákat (besárgult hónalj), ezért a varratás mellett döntöttünk. Kb ugyanannyiba került (10-15 eft különbség) tutira stimmel a méret és még megmarad örökre, esetleg később át lehet alakítani, nem mellesleg pont olyan mint amilyet megálmodtunk. A bérlésről mindenkit csak lebeszélni tudok!

 • 2011.01.12 16:12:00rianna

  Britte:
  Luella Menendez:

  Ugye? Ez nem velvet-szint, de azért beszúrnak egy félmondatot, hogy hülyén érezd magad.

  Amúgy meg annyira nem releváns manapság már a szám. HA a kínai árukat nem is vesszük figyelembe, akkor is majd minden cégnél, boltban különböző számú ruha jön rám. Általában 40-42, de náha 38, vagy 44, stb, angol méretben meg általában 10, de néha 12.

  Sosem problémáztam a méretem miatt, de mostanában annyiszor olvasom, h én már túlsúlyos vagyok, hogy kezdek gondolkodni rajta

 • 2011.01.12 16:13:03mohácska

  én egy szalonban sem voltam (már kicsit bánom, hogy sosem próbáltam fel olyan nagyon drága ruhakölteményeket), hanem megálmodtam, milyen ruhát szeretnék és megvarrattam. Annak ellenére, hogy nagyon drága szaténselyemből készült, még 40.000 sem volt (nem nagy abroncsos, királylányos, az igaz) és azóta is otthon őrzöm.

 • 2011.01.12 16:13:25hegyilany

  Csatlakozom Kupához. Varrassatok. Olcsóbb, jobb, egyedibb, pont olyan, amilyet szeretnél. :)

 • 2011.01.12 16:18:29Figyel Castro

  Ez hülyeség. Tavaly augusztusban volt az esküvőnk. Semmi nem volt mrg két hónappal előtte, és viszonylag felkaott helyet sikerült megszerezni (nem ez volt a cél), szombatra, minden klappolt. Szóval ne hagyjátok magatokat!

 • 2011.01.12 16:27:59Shinecic

  Tetszenek ezek a reklám-cikkek: a múltkori esküvői-ruhásban az volt, hogy véletlenül se menj az esküvő előtt fél évvel ruhát próbálni, mert úgyis megváltozik az alakod és az elgondolásod. Most meg azt javasolják, hogy 8 hónappal korábban foglald le a ruhát...

 • 2011.01.12 16:31:25Shinecic

  Egyébként Pesten valóban szinte csak 36-38 a menyasszonyi ruhaméret, nem tudom, miért. És sok helyen az adott modell csak egyetlen méretben van. Akik tényleg nagyobb méretválasztékot tartanak, azok már "molett" szalonként hirdetik magukat. Ez elég nevetséges.
  Prágában egy-egy ruhából a fazontól függően legalább 3 méret van.

 • 2011.01.12 16:32:16Adamfark

  Én sem értem ezt a marhaságot, ami a menyasszonyi ruha kölcsönzés körül van. Ez csak a kölcsönzősnek jó buli. Azt a ruhát egyszer megvarrják, majd ha alakítanak rajta 1-2szer, még el lehet passzolni párszor. Emellett már az első kölcsönzésnél visszajön az ára, sőt!
  Tényleg feléért meg lehet varratni egy jobb varrónővel, a tényleg EGYEDI ruhát.
  Tapasztalatból írom, mert a feleségemnek is így készült a ruha.
  Ezt nem kell időre visszavinni. Szépen el lehet tenni, és még a gyerekeknek, unokáknak is lehet mutogatni.
  Ráadásul a kölcsönzőben csak véges számú ruhát lehet választani. A varrónő meg olyat csinál, amilyet a kedves kuncsaft akar.

 • 2011.01.12 16:35:50Agagag

  Aki kövér, az ne csodálkozzon, hogy csak elefántméretű göncöt tudnak ráerőltetni és akkor se csodálkozzon, hogy ezt más is konstatálja. Otthon nem tűnik fel?
  Amúgy az egész problémakör roppant izgalmas. Szegény sznobok mennyire unatkoznak - a kövérebbje lefogyhatna ez idő alatt, legalább hasznosan telne az idő.

 • 2011.01.12 16:35:56Shinecic

  Ja igen, és az internet. Hát, én jó alaposan átnéztem a feltett kínálatot, kiválasztottam pár szalont, időpontot foglaltam, odamentem és a ruháik köszönőviszonyban sem voltak a netre feltett képekkel. És "neves" szalonok is voltak közöttük.
  Tapasztalatom szerint az átlag magyar menyasszonyi ruhakölcsönző weblapja úgy készül, hogy a készítés évében összelopkodnak egy csomó képet neves ruhákról, azt ennyi. Évek múlva is ugyanaz a kép van fenn, amit soha nem lehetett náluk kölcsönözni...

 • 2011.01.12 16:41:31Shinecic

  Agagag: és igen, aki kövér, az ne menjen férjhez, meg az is megérdemli, aki elveszi, ugye? És leginkább ki sem mozduljon otthonról, mert rontja az utcaképet...
  Meg az se, aki alacsony, vagy magas, vagy szeplős, vagy csúnya a lába, vagy csak éppen nem felel meg az éppen aktuális trendnek. Úgyse kap állást, nem talál párt és különben is, minek él...

 • 2011.01.12 16:45:12kotyomfitty

  Ez is milyen gaz szokas mar, tiszta bohoc-szerko, csak fuggonybol.

 • 2011.01.12 16:49:26Shinecic

  Ajánlom mindenki figyelmébe:
  Boris Vian: Öljünk meg minden rohadékot! c. könyvét - és ezt 1948-ban írta.

 • 2011.01.12 17:01:49zsebi66

  Láttam a tévében hogy kleinfeldnél nyújorkban ezer dolcsitól harmincezerig minden van. És fel vannak készülve, sőt amerikában kiemelkedő tapasztalatra tettek szert nagy kövér popsinyalásban, mert ott ez alap.
  Ha már egyszer annyira kell...

 • 2011.01.12 17:06:44phaszfej

  Akinek még saját menyasszonyi ruhára sem futja, az minek megy férjhez? Kölcsönzői ruha? Mi egy esküvő, maszkabál? Kölcsönruhában testzelegni gyatra.

 • 2011.01.12 17:11:26mocc

  ööö...én leültem egy fiatal divattervező ismerősömmel, elmondtam az elképzeléseimet, lerajzoltuk, mit akarok, ezt finomította, kiegészítette a lány. Aztán elmentünk, megvettük az anyagokat, aztán 3 alkalommal mentem próbálni. Végeredmény: Egy tökéletesen rám készített, egyedi modell, ami senkin nem volt és lesz, a felsőrészét azóta is felvettem már 1-2 alkalommal. Anyag és munkadíj nem fájt annyiba mint a kölcsönzői díj, és mindezt 3 hónappal az esküvő előtt kezdtük el. Így is lehet...

 • 2011.01.12 17:13:32mocc

  Ja,nekem van 36-os ruhám, meg 40-es ruhám is, mindegyiket hordom. Biztos amorf vagyok, de mindenesetre kövér :)

 • 2011.01.12 17:19:03bkkzol

  Totál elmebaj az egész téma! Akkor most kik is sirnak a frankos hitelük miatt? Rázni a rongyot (nyejont) szép, azután meg ott a kopasz s.gg.

 • 2011.01.12 17:22:15rianna

  phaszfej:

  talan mert nem tud mit kezdeni a ruhaval az eskuvo utan

 • 2011.01.12 17:27:22Birca Maxval

  42-es ruhát az állatkerti kölcsönzőben kell keresni, az Elefánt Osztályon.

 • 2011.01.12 17:34:38Birca Maxval

  Feleségem átlagos testalkatú, se nem kövér, se nem sovány, van amiból 34-es méret kell, van amiből 36, tulajdonképpen 35-ös. Annak idején olyat sokat gondolkodtunk, hogy mit vegyünk fel, hogy a végén legyintettünk és egy ezüstszínű nadrágot vett fel ezüstös pulóverrel, én meg egy fekete nadrágot, fehér inggel, kék nyakkendővel, zakó nélkül. A vicces csak az volt, hogy az anyakönyvvezető jobban volt öltözve nálunk, rajta valami estélyi ruhaféleség, olyan operábajárós kezeslábas volt.

 • 2011.01.12 17:40:06szombi

  A jó k*rv* anyjának szól be az eladó, örüljön hogy nála vásárol a hölgy. Az ilyeneknek biztosan nem volt szép esküvője, így akar bosszút állni.
  Szerintem inkább az örömapa vagy a vőlegény(babonások hátrányban) kísérje el a menyasszonyt, hogy jó nagyot behúzhasson annak a ribancnak aki be mer szólni a világ legszebb asszonyának!

 • 2011.01.12 17:46:29Agagag

  Shinecic
  Aki kövér, az ne csodálkozzon, hogy ezt mások tényként kezelik. Aki meg nem szereti, az fogyjon le. Mit kell ezen hisztizni?
  Ismerek kövéreket, akiket ez nem izgat. De akár soványokról is beszélhetünk, meg mindenféléről más dologról.
  Ez az egész problémakör egy idióta baromság.
  Nem az a baj, hogy kövér vagy, hanem hogy ostoba.
  Az ilyen magadfajták táplálják a hétköznapi fasizmus izzó parazsát. Még egy-két hozzád hasonló szorgalmas és buta elkényeztetett hisztigép kell, és máris fellángol az a bizonyos parázs.

 • 2011.01.12 17:48:08Agagag

  Boris Vian meg király, az említett könyve egy kis műremek.

 • 2011.01.12 17:51:09Birca Maxval

  Agagag:

  Így igaz. Nem szégyen kövérnek lenni, de aki kövér, az ne hazudja azt, hogy nem az.

 • 2011.01.12 17:55:26Elstron

  Foggyále zsírmalaaaac!!!

 • 2011.01.12 18:08:20antiszociális exlúzer

  Birca Maxval, Elstron

  Hülyék vagytok.

  A 42-es méret egy magasabb nő esetében (170 cm-től felfelé) egészséges, normál testsúlyt takar. A kulcsszó az egészséges, mert nagy valószínűséggel az egészségügyileg normál kategóriába tartozik (persze számít a testzsírszázalék is). Hogy az egészséges kategórián belül mennyi husi "szabad" az illetőn, hogy legyen, az már ízlés dolga.

  Bírom, hogy milyen könnyedén dobálózik itt mindenki a jelzőkkel, holott a ruhaméret és a BMI a magasságtól (is) függ. A 36-os méret alacsony nő esetében karcsúság, magas nőnél soványság.

 • 2011.01.12 18:31:49Birca Maxval

  antiszociális exlúzer:

  Feleség 154 cm és 49 kg. Volt már 43 kg is, akkor tényleg nagyon sovány volt. De terhesen volt 59 kg (ÖTVENKILENC) is, akkor kövér volt.

 • 2011.01.12 18:36:41Pegasus

  A troll is csak hízik, ha etetik.

 • 2011.01.12 18:42:08rianna

  Birca Maxval:

  és ezzel a méeretekkel 34-es? el vagy tévedve nagyokos,

 • 2011.01.12 18:48:30Képfényező

  Van ám olyan megoldás is, hogy keres az ember egy ügyes, jó ízlésű és kreatív ruhakészítőt/tervezőt.
  És akkor tuti nem foglalják le előled.

  Sokáig azt hittem, hogy ez az olcsóbb versenyzők, varrónők világa... de egyre többször futok bele olyan ruhákba, amik lenyűgözően szépek.

  És neked, rád van kitalálva.

  Nem tudom, mi a szabályzat a linkelésre, de ha szabad, mutatok egy-két fotót szívesen, itthon tervezett ruhákról.

 • 2011.01.12 18:50:38Képfényező

  Az "átlagos méret" felesleges kérdés. Mindenkinek a sajátja. Az is eszetlen, ha a 36-os méretű lányokat "piszkafázzák", meg az is, ha a 42-es méretet "bálnázzák"...

  Az általunk fotózott menyasszonyok többsége (szemre) 38 körüli méret lehet, de bőven van eltérés mindkét irányban, nem csupán néha-néha...

 • 2011.01.12 18:58:31Birca Maxval

  rianna:

  Ruhában annyi, de inkább 36. Mondtam, hogy 34 és 36 között.

 • 2011.01.12 20:07:03A-D

  Az esküvőnket 2 hónapra a eljegyzés utánra tűztük ki,mindent el tudtunk intézni.Nem értem aki arról beszél,hogy 8 hónappal a nagy nap előtt már ruhát kell választani!Az mondjuk igaz,hogy hiába közöltem h 36-os ruha kell,ők úgy gondolták,h 38as a méretem,és azt rendeltek,mert katalógusból választottam,hát megjött a ruha,felpróbáltam,majd visszaküldtem h 36-ost szeretnék,ahogy már említettem.Végül abból is be kellett vetetnem,mert bő volt rám.Nem értem,hogy a 170cm/52kghoz miért gondolták,hogy 38as a méretem???

 • 2011.01.12 20:13:07margaritt

  Tökmindegy, mekkora az átlagos ruhaméret. Egy esküvői ruha, akár veszi, akár kölcsönzi az ember lánya, húzós tétel (vagy csak én vagyok csóró?).

  Ennyi pénzért minimum elvárható, hogy udvarias, kedves kiszolgálást kapjak, még akkor is, ha 150 cm vagyok, 100 kg és rózsaszín habcsók-ruhában akarok férjhez menni. Nem muszáj, hogy tessen nekik, vagy akár tartsanak ilyen ruhát, viszont szerintem az a minimum, hogy udvariasan beszéljenek velem.

  Ez egy szolgáltatás, nem? Ha én nem vagyok bunkó, az a minimum, hogy ne tegyenek megalázó megjegyzéseket. Ha mégis, akkor bevágom magam mögött az ajtót, és mindenkinek elmondom, milyen tahó hely, esetleg a Tékozló Homárnak is írok.

 • 2011.01.12 20:16:01margaritt

  A-D: én is hasonló paraméterekkel rendelkezem, de én inkább 38-as voltam, mert széles a csípőm.
  De én sem értem, mi ez a hisztéria a szervezéssel. Mégis mit lehet 8-9 hónapig szervezni???

 • 2011.01.12 21:21:04hopp-hopp

  én kb. a 32-es méret alatt vagyok, 34-esnél kisebb lábmérettel - nálam csak a varratás jön szóba - mindkét esetben :P

 • 2011.01.13 13:32:03blackflowerblossom

  A MOME-n és egyéb helyen, ahol képeznek divat/öltözéktervezőket, tele vannak valóban kreatív, ügyes, fiatal tervezőkkel.Inkább oda.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta