CSALÁD RÖVIDHÍR

Robotok tanítják angolul a dél-koreai gyerekeket

2011. január 7., péntek 12:27

Még csak tesztelik a program sikerességét, de könnyen lehet, hogy ha a modell beválik, hamarosan állás nélkül marad jó néhány angoltanár Dél- Koreában.

A dél-koreai kutatók által kifejlesztett, tojás formájú, sárga-fehér kis robotokat az ország dél-keleti részén, 21 általános iskolában vetették be elsőként. A távirányítással működő robotok fel-le gurulnak az osztályteremben, beszélnek és felolvasnak a kis diákoknak. Képesek dalok éneklésére is, sőt, nyelvi játékokat is játszanak a gyerekekkel.

Dél-koreai szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a cél nem a tanárok helyettesítése, hanem az angol nyelv tanításának magasabb szintre emelése.

A négy hónapos programot a dél-koreai kormány finanszírozza, költségei elérik az 1,37 millió dollárt. Ha beválik, a lehető legtöbb iskolában elkezdik majd használni a helyes kis robotokat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta