ANGYAL

Közel 1 000 000 forint a Bethesda Gyermekkórház javára

2010. november 29., hétfő 14:00

A Suzuki-Ház Pagoda Galéria „Ecsettel a gyermekekért” jótékonysági aukcióján a világ- és olimpiai bajnokok által közösen festett kép és 18 festőművész 29 képe került kalapács alá és találta meg az este folyamán jótékony új tulajdonosait.

A 41 sportoló által közösen festett kép alkotói 480 (olimpiai, világbajnoki illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek, ennek értéke a licitálásban is megmutatkozott, hiszen az aukció képei között a sportolói kép vitte a prímet, 400 000 forintért kelt el.

Az újdonsült festőkké vált sportolók névsora igen rangos: Besenyei Péter, Bóta Kinga,  Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Gergely István, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Hadfi Dániel, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács (Koko) István, Kovács Ágnes, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kozmann György, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Magyar Zoltán, Mészáros Anett, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Regőczy Krisztina, Simicskó István, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Szekeres Pál, Szilágyi Áron, Vajda Attila. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

Az árverésnél és a sportolói kép átadásánál jelen volt Dr. Velkei György, a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpiai bronz- és paralimpiai aranyérmes vívó, a jótékonysági akció fővédnöke, Együd Gábor, a Suzuki-Ház vezérigazgatója, Csabai Edvin a sportolói közös festés szervezője, valamint Kozmann György, Pesuth Rita, Mészáros Anett és Ipacs Endre.

A kivételes kép mellett Angyal Júlia, Balla Tamás, Budai Csilla, Családi Krisztina, Czékmány Ilona, Csollák Mihály, Erdei Zsuzsanna, Hornok Magdolna, Jakabné Tóth Márta, Jován Filoména, Kalóz Zsóka, Koncz Eta, Kosaras Renáta, Molnár Zoltán, Nagy Roland, Palásti Renáta, Pintér István Pál, Schmidt Gabriella,festő- és képzőművészek által felajánlott műalkotásai találtak új gazdára az árverésen.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 000 forintot, a Bethesda Gyermekkórház égési sérültek osztályának felújítására és természetesen a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta