ANGYAL

Közel 1 000 000 forint a Bethesda Gyermekkórház javára

2010. november 29., hétfő 14:00

A Suzuki-Ház Pagoda Galéria „Ecsettel a gyermekekért” jótékonysági aukcióján a világ- és olimpiai bajnokok által közösen festett kép és 18 festőművész 29 képe került kalapács alá és találta meg az este folyamán jótékony új tulajdonosait.

A 41 sportoló által közösen festett kép alkotói 480 (olimpiai, világbajnoki illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek, ennek értéke a licitálásban is megmutatkozott, hiszen az aukció képei között a sportolói kép vitte a prímet, 400 000 forintért kelt el.

Az újdonsült festőkké vált sportolók névsora igen rangos: Besenyei Péter, Bóta Kinga,  Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Gergely István, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Hadfi Dániel, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács (Koko) István, Kovács Ágnes, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kozmann György, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Magyar Zoltán, Mészáros Anett, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Pulai Imre, Ránkyné Németh Angéla, Regőczy Krisztina, Simicskó István, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Szekeres Pál, Szilágyi Áron, Vajda Attila. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

Az árverésnél és a sportolói kép átadásánál jelen volt Dr. Velkei György, a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, Szekeres Pál helyettes államtitkár, olimpiai bronz- és paralimpiai aranyérmes vívó, a jótékonysági akció fővédnöke, Együd Gábor, a Suzuki-Ház vezérigazgatója, Csabai Edvin a sportolói közös festés szervezője, valamint Kozmann György, Pesuth Rita, Mészáros Anett és Ipacs Endre.

A kivételes kép mellett Angyal Júlia, Balla Tamás, Budai Csilla, Családi Krisztina, Czékmány Ilona, Csollák Mihály, Erdei Zsuzsanna, Hornok Magdolna, Jakabné Tóth Márta, Jován Filoména, Kalóz Zsóka, Koncz Eta, Kosaras Renáta, Molnár Zoltán, Nagy Roland, Palásti Renáta, Pintér István Pál, Schmidt Gabriella,festő- és képzőművészek által felajánlott műalkotásai találtak új gazdára az árverésen.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 000 forintot, a Bethesda Gyermekkórház égési sérültek osztályának felújítására és természetesen a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta