KARÁCSONY

Betlehem az aknák között – Képeslapon a rideg valóság

2016. december 1., csütörtök 17:40

Az ünnepekhez közeledve szívesen küldünk karácsonyi üdvözlőlapot szeretteinknek, ehhez pedig sokan választanak karitatív szervezetek által kiadott sorozatokat. Egyre többen osztják meg a neten egy jótékonysági szervezet képeslapjait, amelyek komorabb képet festenek a világról, mint az ünnepi jelenetektől megszokhattuk.

„Nem annyira csendes éj”

A Mashable oldalán találtunk rá azokra az alternatív karácsonyi képeslapokra, amelyeken ismert bibliai jeleneteket látunk összemixelve a napi sajtóban gyakran megjelenő háborús témával a közel-keleti konfliktuszónákból. Az elgondolkodtató és provokatív képek célja emlékeztetni embereket azokra az eseményekre, amelyek több millió embert kényszerítettek otthonuk elhagyására az elmúlt években.

A képeslapokat az Orvosok a világ körül (Doctors of the World) nevű jótékonysági szervezet készítette, amely egészségügyi szakembereket küld a problémás területekre szerte a világon. A képeslapok megvásárolhatók a szervezet honlapján 10 fontért (kb. 3700 forintért).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta