KARÁCSONY

Ajándékcsomagolás kreatív módon

2015. november 26., csütörtök 18:35

Egyre több alternatív csomagolási mód tűnik fel, sokan igyekeznek kerülni az egyszerhasználatos csomagolókat. Mint egy nekünk küldött levélből kiderült, a japánok ezt már nagyon régóta alkalmazzák, és nem meglepő módon művészi szintre emelték. A furoshiki csomagolás eredeti jelentése fürdőkendő, és arra utal, hogy a régmúlt korokban az emberek a közfürdőbe menetelkor ebbe csomagolták a ruháikat.Később a szerepe átalakult, és azóta legfőbb funkciója a csomagolás lett. nagyon nem mindegy milyen szín és minta jelenik meg a kendőkön, mindennek jelentése van. Az ajándékon kívül a kendőkből készülhet táska, bevásárlószatyor, esernyőtartó, de egy dinnyecipelő alkalmatosságot is össze lehet dobni belőle. 

Megmutatjuk, mennyi féle lehetőség van a csomagolásra. A képek aCser kiadó Japán kendőcsomagolás c. könyvéből vannak, ahol még számtalan ötletet találhat. Vagy adhatja akár ajándékba is. 

A lényeg, hogy mindig négyzetes alakú, és ajánlott nem gyűrődő anyagot venni belőle. Egészen meglepő módon, a Lushban például egy csomó ilyen kendő kapható 790-1490 forintért. De vehet eredeti japán is kicsit drágábban, vagy akár érdemes beugrani bármelyik turkálóba, ahol tényleg fillérekért kaphat kendőt. Itthon már könyv is született a témában, Japán kendőtáskák címmel, de a Csomagolás művészete is foglalkozik a furoshikivel. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta