Augusztusban jön a szeptemberi családi pótlék is!

A szeptemberi iskolakezdés jelentős plusz kiadással járhat a családoknak. Jó hír, hogy augusztusban kétszer érkezik a családi pótlék, egyszer a szokásos időben, vagyis a hónap elején, a hónap végén pedig megérkezik a szeptemberben esedékes juttatás is.

A hivatalos tájékoztatás szerint akiknek a postás viszi a családi pótlékot, azoknak augusztus 24-én, akik pedig a bankszámláukon találják, azoknak 2015. augusztus 26-án utalják ki.

Bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 napon belül történik meg, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapja meg a kiutalt ellátást - vagyis a fenti dátumokra ennyi napot kell rászámolni. 

Ez egyéként nem teljesen egyedülálló eset, többek között a májusi családi pótlékot is hamarabb, még április végén megkapták a családok, hogy ne ez legyen akadálya a majálisozásnak (tényleg akkora költség a családi majális????), és a januárban esedékes juttatás is megjött még december végén.

Nem csak azoknak érdemes észben tartani a hamarabb érkező pénzt, akiknek nagyon ki van számolva az augusztusi hóvége, hanem azoknak is, akik kicsit lazásabban követik saját pénzügyeiket. Kínos meglepetés, ha augusztus utolsó napjaiban elengedjük magunkat annak örömére, hogy jé, még ennyi pénz van a számlámon, akkor juhéj, úgyis mindjárt jön a családi pótlék...

Családi pótlék összege 2015-ben
Egy gyerekes család esetén                                                                     12,200 forint/hó
Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13,700 forint/hó
Két gyerekes család esetén, gyerekenként     13,300 forint/hó
Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén, gyerekenként 14,800 forint/hó
Három, vagy több gyerekes család esetén, gyerekenként     16,000 forint/hó
Három, vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén, gyerekenként 17,000 forint/hó
Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyerek esetében, gyerekenként   23,300 forint/hó
Tartósan beteg/súlyosan fogyatékos gyereket nevelő egyedülálló, gyerekenként  25,900 forint/hó

Iskolakezdési támogatás

Ilyenkor érdemes figyelni arra is, jár-e a munkahelyen iskolakezdési támogatás. Ennek maximum összege 31,5 ezer forint gyerekenként (és évente), kizárólag utalvány formájában adható, és elkölteni tankönyvre (ez idén újdonság!), taneszközre és ruhára-cipőre lehet. Tapasztalataink szerint minden hiper, szuper, a nagyobb papírboltok is elfogadják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek