HÚSVÉT 2015

Tojáslikőrös tortácskák húsvétra

2015. április 5., vasárnap 11:02

Ha nem akar sok időt tölteni a konyhában Húsvétkor, de mégis összedobna valami villantós desszertet, akkor ezek a tortácskák jelenthetik a tökéletes megoldást!

Az alapjuk egy nagyon egyszerű muffin, amelynek a tésztáját őrölt mandulával turbóztuk fel és reszelt sárgarépával tettük szaftossá – így rögtön a húsvéti kötelező répatorta is letudva! A muffinok menősítéséről pedig a tojáslikőrös-vaníliás fehércsokikrém gondoskodik. A krémre már csak néhány apró-színes húsvéti ehető dekor kell, és tálalhatjuk is a desszertet, akár a locsolóknak is!

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

Muffin:

160 g liszt
80 g darált mandula
2 tk. sütőpor
fél rúd vanília magjai
120 g sárgarépa (megtisztítva mérve), lereszelve
110 g nádcukor
2 tojás
140 g natúr joghurt
150 ml étolaj

Krém:

170 g fehércsokoládé
1 tk. méz
fél rúd vanília
50 ml habtejszín
45 ml sűrű tojáslikőr

Díszítés:

csoki- vagy marcipánfigurák (nyuszi, bárány, tojás stb.)

Krém

  1. Érdemes a krémmel kezdeni. A fehércsokoládét apróra vágjuk.
  2. A tejszínt a mézzel és a vanília magjaival együtt forrásig melegítjük, majd beledobjuk a fehércsokoládét, és egyneművé keverjük. Ha nem olvad fel az összes csokoládé, óvatosan tovább melegítjük kicsit, míg teljesen egynemű nem lesz a krém.
  3. Ekkor hozzáadjuk a tojáslikőrt is, és hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.

Süti

  1. A muffinokhoz összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mandulát és a sütőport.
  2. Egy másik edényben egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk a többi hozzávalót: a vaníliamagokat, a lereszelt sárgarépát, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és az olajat.
  3. Ezt a nedves masszát összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  4. A muffintésztát egy muffintepsi kapszlikkal kibélelt mélyedéseiben elosztjuk. 180°C- ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Összeállítás

  1. A lehűlt krémet elektromos habverővel kihabosítjuk. Csillagcsöves habzsák segítségével a muffinok tetejére adagoljuk tetszőlegesen: nyomhatunk kis krémrózsákat, vagy körkörösen haladva is díszíthetünk a krémmel.
  2. Végül a tortácskákat húsvéti csoki- és marcipánfigurákkal díszítjük.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Nincs tartozásod? Akkor kikapcsoljuk az áramot!

Azt hazudták, az órát jöttek ellenőrizni, aztán lekapcsolták az áramot, holott tartozás sem volt. Közben kicsit fenyegetőztek, és okoztak némi kárt. Szolgáltatás állami módra

KÖNYVTACSKÓ A svédek már nem csak krimiben brillíroznak

A skandináv krimi mára fogalom, de nem csak ezt tudják az északi írók. Itt az új műfaj, amin hangosan röhögsz, és közben néha megszédülsz a mélységektől. Ráadásul filmen is szuperül működik. Ajánló

TÖRI MÁSKÉPP Tabán: a legendás, elveszett városrész

A nyár akkor kezdődött Pesten, amikor először vette rá magát a pesti polgár arra, hogy megmássza a Tabán girbe-gurba utcácskáit, és betérjen egy kockás abroszos kiskocsmába egy jó rántott húsra. Majd amikor már jót mulatott, egy kézilámpást hordozó éjjeliőr kísérete mellett ledülöngélhetett a macskaköves utcákon, és hazatérhetett Pestre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta