HÚSVÉT 2015

Tojáslikőrös tortácskák húsvétra

2015. április 5., vasárnap 11:02

Ha nem akar sok időt tölteni a konyhában Húsvétkor, de mégis összedobna valami villantós desszertet, akkor ezek a tortácskák jelenthetik a tökéletes megoldást!

Az alapjuk egy nagyon egyszerű muffin, amelynek a tésztáját őrölt mandulával turbóztuk fel és reszelt sárgarépával tettük szaftossá – így rögtön a húsvéti kötelező répatorta is letudva! A muffinok menősítéséről pedig a tojáslikőrös-vaníliás fehércsokikrém gondoskodik. A krémre már csak néhány apró-színes húsvéti ehető dekor kell, és tálalhatjuk is a desszertet, akár a locsolóknak is!

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

Muffin:

160 g liszt
80 g darált mandula
2 tk. sütőpor
fél rúd vanília magjai
120 g sárgarépa (megtisztítva mérve), lereszelve
110 g nádcukor
2 tojás
140 g natúr joghurt
150 ml étolaj

Krém:

170 g fehércsokoládé
1 tk. méz
fél rúd vanília
50 ml habtejszín
45 ml sűrű tojáslikőr

Díszítés:

csoki- vagy marcipánfigurák (nyuszi, bárány, tojás stb.)

Krém

  1. Érdemes a krémmel kezdeni. A fehércsokoládét apróra vágjuk.
  2. A tejszínt a mézzel és a vanília magjaival együtt forrásig melegítjük, majd beledobjuk a fehércsokoládét, és egyneművé keverjük. Ha nem olvad fel az összes csokoládé, óvatosan tovább melegítjük kicsit, míg teljesen egynemű nem lesz a krém.
  3. Ekkor hozzáadjuk a tojáslikőrt is, és hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.

Süti

  1. A muffinokhoz összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mandulát és a sütőport.
  2. Egy másik edényben egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk a többi hozzávalót: a vaníliamagokat, a lereszelt sárgarépát, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és az olajat.
  3. Ezt a nedves masszát összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  4. A muffintésztát egy muffintepsi kapszlikkal kibélelt mélyedéseiben elosztjuk. 180°C- ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Összeállítás

  1. A lehűlt krémet elektromos habverővel kihabosítjuk. Csillagcsöves habzsák segítségével a muffinok tetejére adagoljuk tetszőlegesen: nyomhatunk kis krémrózsákat, vagy körkörösen haladva is díszíthetünk a krémmel.
  2. Végül a tortácskákat húsvéti csoki- és marcipánfigurákkal díszítjük.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta