KARÁCSONY

A klasszikus csúnyapulcsinál sokkal menőbb a hanukás

2014. december 16., kedd 18:58

Míg az ünnepek környékén, a karácsonyból merítve sokan csúnyapulcsik gyártásába fognak, addig az Amerikában élő, zsidó bevándorlók lányaként született Carin Agiman tervező a zsidó karácsonyban, a hanukában (a fények ünnepében) látott fantáziát. A mókás pulóvereket, kezeslábas pizsamákat, sálakat, sapkákat és csokornyakkendőket készítő Agiman 2012-ben töltötte fel ötletét a legfelkapottabb pénzgyűjtő oldalra, a Kickstarterre, majd nem sokkal később elindította saját márkáját, a megfizethető női és férfi ruhákat áruló Gelt Fiendet, írja a fastcodesign.com.

A vintage ihletésű, macskafejet, haszid hóembert, menórát vagy éppenséggel trenderlit ábrázoló, szándékosan elcsúfított darabokat az ötletgazda nemcsak a hanuka idejére, hanem más, nem kifejezetten zsidó ünnepségekre is ugyanúgy ajánlja. A márka oldalán átlagosan 20-60 dollár (kb. 4959-14 879 forint) között mozognak az árak, de természetesen nemcsak hanukás cuccok kaphatóak a webáruházban, hanem például vicces feliratú pólók is, egy „I Am The Jew That Mel Gibson Warned You About” (kb. Én vagyok a zsidó, akitől Mel Gibson óvott) feliratos pólóért például 28 dollárt (kb. 6943 forint) kér a jó humorérzékkel megáldott provokatív tervező. Idén egyébként 16-án köszönt be a hanuka ünnepe és nyolc napon át tart majd. Ha kíváncsi az eseményre, akkor látogasson el az Akácfa utcai Mazel Tov Hanukafesztiválra, ahol minden este meggyújtanak egy-egy gyertyát a hanuka menórán. Addig is nézze meg az ünnepi kínálatot a galériában!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta