DIY-ajándék karácsonyra: írható bögre

Képzelje el, hogy a reggeli kávé mellé reggelente személyes üzenettel kedveskedik szerettének –vagy éppen olyan apróságokra hívja fel a figyelmét, mint hogy itt lenne az ideje elmosogatni vagy bevásárolni. Az írható bögre nemcsak akkor praktikus, ha igazán személyes, egyben kreatív ajándékot szeretne adni karácsonyra, hanem akkor is, ha saját kezűleg készített aprósággal szeretne kedveskedni rokonának, barátjának. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül ez nagyon egyszerű jópofaság, ami ráadásul alig több mint ezer forintból kijön.

Amire szükség lesz: 

  • bögre – IKEA, 695 forint 
  • táblafesték – 500 forint és 30 ml, a bögrefestés után is mintha még tele lett volna a tégely
  • fehér kréta – 15 forint
  • ecset, szivacs
  • ragasztószalag
  • körömlakklemosó

Első lépés: Ragassza le a bögre tetejét

Ragassza le a bögre felső részét szalaggal, mert így biztosan egyenes lesz a festés vége. Alaposan nyomogassa le és préselje ki a levegőt a felgyűrődött részekből!

Második lépés: Fesse fel a táblafestéket!

Kezdjen neki a festésnek: egyenes csíkokban, egyenletesen kenje fel és semmiképpen se higítsa vízzel! Ügyeljen arra, hogy egymásba dolgozza a felvitt rétegeket, különben csíkosan fog megszáradni!

Harmadik lépés: Hagyja száradni két órát.

Nézzen meg egy filmet, mosson hajat, vagy addig próbálja ki valamelyik más DIY-tippünket.

Negyedik lépés: Kenje fel a második réteget!

A második réteg felkenésekor már sokkal szabadabban dolgozhat, hiszen az alapréteg miatt már orbitális hibát nem tud elkövetni. Azért ügyeljen, hogy egyenletes festékmennyiséggel dolgozzon.

Ötödik lépés: Húzza le a szalagot és korrigáljon!

És akkor itt volt az a pont, mikor nagyon elszomorodtam, ugyanis hiába nyomkodtam le teljesen a szalagot, simán aláfolyt a festék. Mondjuk én többször is vastagon vittem fel a festékréteget, lehet, ezért történt, vagy csak szimplán az volt a baj, hogy nem valami jó minőségű szalaggal dolgoztam.

Ha úgy járt, mint ahogy én, vegyen elő körömlakklemosót, és mártson bele egy fülpiszkálót. Dörzsölje át a kilógó részeket a körömlakkos fülpiszkálóval, majd a legvégén fülpiszkálóval húzza újra egyenesre a végeket.

Hatodik lépés: dekoráljon!

És neki is állhat dekorálni, rajzoljon és üzenjen, amit csak szeretne. De tényleg, engedjen teret a fantáziájának! Nekem sajnos csak karácsonyfák és szívecskék erejéig sikerült. Illetve lehetőleg ne kocka-végű krétát vegyen, mint én, mert azzal sokkal nehezebb rajzolni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek