KARÁCSONY

Három elfuserált testképjavító ajándék

2014. december 7., vasárnap 18:58

Ezt a legyél jóban önmagaddal meg szeresd a tested meg ne befolyásoljon a média hamis szépségideálja irányzatot senkinek nem kell bemutatni, annyira mainstream lett (legalábbis menő beszélni róla), bár az önértékelésünk szempontjából a hangoztatás nem sokat ér. Tökéletes és nyilvánvaló hatástalanságuk ellenére mostanra egy egész iparág épült testképileg píszí ajándékokra. Persze, ha mindenki marha elégedett lenne önmagával, nem lenne szükség ezekre.

De ennek a műfajnak is megvannak a zavarbaejtő mellékhatásai. Mert nemcsak jószándékú, de kínos vagy éppen röhejesen sablonos darabokat találni, hanem olyanokat is, amiket egyáltalán nem értünk. Vajon ki adhatja és kinek? És mit szól, aki kapja? Pedig vannak jó ötletek is: ilyen például ez a bögre, mondjuk súlyproblémás embernek ezt sem venném meg, viszont én örülnék neki.

1. A szőrös láb dilemmája

Egyszerűen el sem tudom képzelni, milyen viszonylatban lehet ez egy jó ajándék. Az üzenet természetéből adódóan (a lábszőr nem érdekes) arra tippelnék, hogy ezt nem pasiknak szánják, legalábbis nemigen hallani olyat, hogy a férfitársadalomban komoly kríziseket okozna a lábon növekvő szőrzet. Tehát akkor nő kapja. De hogyan és miért?

Ha a nő általában szőrtelenít, akkor egy ilyen párna a maga esztétikumával csak még több szőrtelenítésre fogja buzdítani. Ha a nő lába szőrös, akkor nem valószínű, hogy ez a párna pont annak megerősítése lesz: ez így van jól. Persze lehet, hogy szőrös lábú nő kapja egy olyan kapcsolatban, ahol a burjánzó lábszőr egy fontos közös fétis, ami rendben is van, virágozzék ezer virág, de minek ehhez párna? Kiteszik a nappaliba, hogy a vendégek is lássák, a ház asszonya szőrös, mint Csubakka? Vagy, mivel az érintett láb inkább pasilábnak is tűnik, ez az elnyomott férfiak eszköze arra, hogy tudassák, nem akarnak gyantáztatni? Esetleg lehet anonim trollajándék olyannak, akit amúgy sem szeretünk, és akinek szőrös a lába?

De most komolyan, mennyire kell ahhoz betegnek lenni, hogy valaki puszta alázásból megrendeljen, kifizessen, aztán az áldozat keze ügyébe helyezzen egy ilyet? Ha meg szemtől szembe adná valaki utalásképpen, az meg nézzen mélyen magába, és inkább mondja meg normális hangnemben, hogy kicsit több szőrtelenítés jobb lenne.

Szőrös láb, kit érdekel
Szőrös láb, kit érdekel

2. Inkább a kaja, mint te!

Hasonlóképp érthetetlen, mire szolgál az alábbi jópofa póló. Nem kérek mást karácsonyra csak téged kaját. Szerelmes üzenetnek elhibázott, viccnek szar, és még ronda is.

bb453wb-w484h484z1-36877-all-i-want-for-christmas-is-food

3. A szépségnek nincs súlya

A mondanivaló nemes, az ajándék gáz. Ez is olyan, mint a fenti párna, egyszerűen nem létezik az a reláció, amikor létjogosultsága van. Ha valakit az zavar, hogy szerinte túlsúlyos, ebből azt fogja leszűrni, hogy kövér vagyok, és végre meg kéne tanulnom együttélni ezzel. Ha valaki nem túlsúlyos, de nyomasztja a kilók réme, az pont ugyanezt fogja érteni belőle. Ha valaki kiegyensúlyozottan plus size, annak semmi szüksége külső megerősítésre, pláne egy hatalmas vászon falikép formájában, mert amúgy is békében van magával. Kivéve, ha azt szeretnénk, hogy még az ilyen ember is azon kezdjen szorongani, talán mégsem normális, hogy elégedett a testével, hiszen lám, még az ajándéka is arról szól, hogy a szépség nem a kilóktól függ. Tipikusan olyan cucc, amit csak magának vehet meg valaki, ajándékba soha.

canvas11c-w800h800z1-42504-you-cannot-weigh-beauty

Melyik a legkínosabb?

 • 67
  Egyik sem
 • 266
  A szőrös láb
 • 61
  Az inkább a kaja, mint te
 • 76
  A szépségnek nincs súlya
 • 528
  Mindhárom

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta