KARÁCSONY

Háztartásonként 67 ezret költünk ajándékokra

2014. december 2., kedd 14:44

Szerencsére fenyőre az idén sem kell többet költeni, mint tavaly, az árak ugyanis előreláthatólag nem változnak, ám mint az a CIB Bank felméréséből kiderült, így is elköltünk egy rakást pénzt. A vásárlási szokásokról 300, 25 és 59 év közötti, városi, bankkapcsolattal rendelkező felnőttet kérdeztek, és mint kiderült, a válaszadók átlagosan 67 ezer forintot költenek a karácsonyi ajándékokra háztartásonként (átlag 7 főnek ajándékoznak), és további 45 ezer forintot fordítanak az ünnephez fűződő kiadásokra. 

shutterstock 158048939

A megkérdezettek háromnegyede szűk család körben, 34 százalék pedig szélesebb körben is ünnepel, 11% pedig a barátokkal is karácsonyozik. 18 százalék már októrben vagy korábban, 27 százalék pedig novemberben kezdi meg az ajándékok beszerzését, 43% pedig december első felében teszi meg ugyanezt. Az utolsó pillanatra csak 10% hagyja a vásárlást. A legnépszerűbb ajándék idén a könyv (68% veszi), a kozmetikum (63%) és a ruhanemű, illetve a cipő (52%), de sokan vesznek édességet (41%), kisebb háztartási gépet (41%) és játékot is (38%).

60% az aktuális fizetéséből, 42% általános tartalékokból fizeti az ünnephez kapcsolódó kiadásokat, 36% kifejezetten erre a célra félretett összegből gazdálkodik, kölcsönt pedig 19% vesz igénybe az ünnepi költségek miatt, áll a sajtóközleményben.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta