KARÁCSONY

Ajándéktipp, ha pénze van, de ötlete nincs

2014. november 28., péntek 08:47 |

Mindig nagyon nehéz, ha olyannak kell ajándékot venni, aki nem áll túl közel hozzánk. Például irodai húzáson a kollegának vagy az évente egyszer látott unokatestvérnek. Ha olcsón szeretnénk megúszni, akkor jön a doboz bonbon meg a teszkós bögre, ha kicsit többől, akkor az ötcsillagos konyak. Ha viszont nagyon-nagyon sok pénzük van, és szeretnék ezt teljesen értelmetlenül elkölteni egy olyan presztízsajándékra, aminek értékéről a fogadó félnek valószínűleg fogalma sem lesz, akkor van egy jó ötletünk. Persze, veheti nagyon gazdag ember a nagyon gazdag és gasztronómiailag hihetetlenül tájékozott barátjának is, az legalább sejteni fogja, hogy itt valami nagyon exkluzívról van szó. Az egyik leghíresebb párizsi édességmanufaktúra, a Ladurée a macaronjaikhoz és péksüteményeikhez passzoló illatgyertya kollekciót is árul, a 220 grammos gyertyákat most 16 ezer forint/darab áron lehet megkapni. 

Ha ilyen talál a fa alatt, tudjon róla, a pénzt nem sajnálták az ajándékra. (Azért kérje el a blokkot, hátha visszaveszik)
Ha ilyen talál a fa alatt, tudjon róla, a pénzt nem sajnálták az ajándékra. (Azért kérje el a blokkot, hátha visszaveszik)

Olyan csodák közül válogathatnak, mint például a briós illatú: „cukormázas briósillat, gyermekkorunk elveszett világa utáni vágyakozás megtestesülése, a habos, édes, meleg kakaós délutáni uzsonnák, puha családi emlékek otthonos illata a nagymamánk konyhájából" – mondjuk nem tudom, kinek milyen nagymamája volt, az enyém nem tartott 16 ezres gyertyákat otthon. Van itt karamelles (Ez a meghökkentő gyertya a híres Ladurée sós vajkaramell-macaron illatával a mesés porcelán tartójában különleges élvezeteket ígér), praliné, narancsos-csokis, sőt még kandírozott gesztenyeillatú is. De ön mit gondol, ennyi pénzért menők az illatgyertyák?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
389 szavazat 255 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta