Zanza!

Mivel sonkából nem nagyon lehet keveset főzni, előbb-utóbb minden családban eljön a pillanat, amikor valami másra is lenne már igény a sonka-tojás-torna trión kívül. Ilyenkor jön jól ez a mézes, mustáros sült sonka recept, amivel készíthetünk belőle gyors ebédet is.

mézes-mustáros sonka
Fotó: Katuci

Érdemes előre tervezni vele, és a sonkából néhány szép szeletet félretenni. A sörről semmiképp ne feledkezzünk meg mellé!

Hozzávalók:

4 szelet főtt húsvéti sonka
5 dkg méz
5 dkg mustár
1 gerezd fokhagyma
8 újburgonya
só, bors,
kevés olaj

  1. A mézet és a mustárt felmelegítjük egy kis lábasban. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát. Megkenjük a páccal a főtt sonkaszeleteket. Hagyjuk állni 1-2 órán át.
  2. Az újburgonyákat megmossuk, lekaparjuk a vékony héjukat, cikkekre vágjuk, alaposan sózzuk és borsozzuk.
  3. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk, beleszórjuk a burgonyaszeleteket. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
  4. 40-45 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben néha megkenjük a kimaradt páccal, forgatjuk, hogy szépen karamellizálódjon a méz.
Blogmustra