HÚSVÉT

Simogasson, fessen, locsoljon, éljen!

2014. április 20., vasárnap 08:33

Ha még nem tudja, mit tesz idén Húsvétkor, mi megmondjuk. Az alábbiakban főleg családos programokat ajánlunk, hiszen a bulizni vágyóknak úgyis ott van a Heti Kimenő, amiben már beszámoltunk a legfontosabb eheti programokról. 

Mi mással is kezdhetnénk, mint a leghétköznapibb húsvéti programok felsorolásával, úgyismint locsolkodás, tojásfestés, nyuszisimogatás, és hasonlók, de szerencsére azért van élet a nyúlon túl is. Szóval, ha budai, akkor rögtön ott van a a Húsvéti MOM Sport piknik a Mom Sport Kertben hétfőn tizenegytől. Lesz ott minden, mint a vurstliban, még Csillag Születik koncert is kettőtől, lehet menni playbackre tombolni!

1017374 764696216882245 8208642939902134088 n
Fotó: Facebook

Onnan már nincs is olyan messze a vár, ahol a 3. Budavári Húsvéti Sokadalom fogja borzolni a kedélyeket, ráadásul ők három teljes napon át. A várba szervezett úgynevezett fesztiváloknak a lényege leginkább a lehúzás, amikre az ad okot, hogy szép a kilátás, ergo minden háromszor annyiba kerül, mint máshol, de azért adnak programokat is. Az ünnepek alatt így lesz Ghymes vasárnap, Ferenczi György és a Rackajam koncert hétfőn, a porontyoknak meg Szalóki Ági ad Húsvét hétfői családi koncertet.

sokadalom.png
Fotó: szazadokoroksege.hu

Ha átmegy a Dunán (miért ne tenné, hiszen ömleni fog az eső), ellátogat a Mezőgazdasági Múzeumba és megnézi családjával a Húsvét 2014 – Tavaszköszöntő kiállítást (kedden zár), utána rögtön elmehet a Vajdahunyad váránál megrendezett Első budapesti Bárányfesztiválra, ahol megtekintheti a Kárpát-medence legnevesebb juh tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. A rendezvény négynapos, és magában foglalja az ingyenes kézműves-foglalkozásokat is, nyúl mellett báránysimogatást kínál, ráadásul főzőversenyt is tartanak Húsvét vasárnapján.

husvetikiall01 2014
Fotó: mezogazdasagimuzeum.hu

Mindjárt a környéken választhatja persze az Állatkertet is, ahol természetesen idén is mindenkit vár a Nyuszisimogató, ahol kinyuszisimogathatja magát a gyerek egy érvre előre, és akkor nem kell utána szenvedni, hogy most mi legyen a nyúllal. 

Önhöz járnak még locsolni?

 • 13
  Igen
 • 37
  Ugyan, dehogy, már húsz éve nem
 • 22
  Már nem annyian, mint régebben
 • 12
  Sose jártak
 • 33
  Férfi vagyok, nem szavazok

Ha kreatívabb programra vágyunk, akkor mehetünk a Húsvéti tojásfestésre az Ellátókertbe vasárnap és hétfőn, hogy aztán legyen mit adni a locsolóknak. Tényleg, önökhöz járnak még a fiatalok locsolni vagy már ez az egész kimerül a locsolóversmondó megmérettetésekben?

Összművészeti fesztivál van ám a Ferenciek terén és a Párizsi Udvarban is, méghozzá a hétfőn végetérő Artfesztivál- Adventtől Húsvétig keretében, egy rápillantást mindenképp megér, ha éppen arra jár.

Ha inkább kimozdulna a városból (mondjuk egy másikba), remek lehetőséget kínál Szentendre és a Húsvét a Skanzenben, már ha rá van kattanva a skanzenes tojásfestésre, és akkor még nem is beszéltünk a tréfás locsolkodásról a Langaléta Garabonciásokkal! Szentendre nem viccel, nehéz überelni húsvéti programok területén, de a linken mindenki megtalálhatja a szívének kedves elfoglaltságot.

Ön jár locsolni?

 • 11
  Igen
 • 11
  Utoljára gyerekkoromban voltam
 • 24
  A családot megöntözöm, azt' kész
 • 1
  Sose voltam
 • 46
  Nő vagyok, nem szavazok

Ha egészen Egerig elmerészkedik, akkor jó borok között tölthet el egy Szépasszony-völgyi Húsvétot. A szervezők a hagyományőrzésre vannak maximálisan rákattanva, így főképp akkor ajánlják, ha valódi hagyományos népi húsvéti hangulatra vágyunk. Itt megkaphatjuk.

Végül, de nem utolsó sorban egy program az ünnepeket tó partján élvezőknek (nem segítünk, hogy melyik tó partján): Húsvéti zsongás a Tihanyi Piac Placcon, szólít az esemény a tihanyi révhez, ahol április 19-én birkapörkölt, medvehagymás finomságok, frissen sült pisztráng, a nyuszi kedvenc süteményei, illetve füstölt és kötözött sonka várja minden mennyiségben a látogatóit.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta