Húsvéti készülődés: nyusziváró mákos keksz

Zanza!

Gyerekekkel együtt is könnyedén készíthető kekszek. Bevallom, én a gyerkőc gyurmakészletéhez tartozó mini kiszúrókat használtam hozzá. Így aprócska kekszeket szaggatunk, tehát nem kerültek kukába megcsócsált fél kekszek. A citrom és a mák pedig klasszikus párosítás, nem csak felnőttek, de a gyerekek kedvence is lehet.

keksz1(1)
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
1 evőkanál mák
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
1 kezeletlen citrom

  1. A lisztet, a sót, a sütőport és a mákot egy tálba szitáljuk.
  2. A lisztbe morzsoljuk a vajdarabokat, beledolgozzuk a cukrot, a tojást, a vaníliát és a citrom finomra reszelt héját is.
  3. Jól összegyúrjuk a tésztát, műanyag fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük egy órára.
  4. Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kekszeket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Blogmustra