Ajándéktippek kezdő és haladó konyhatündéreknek

Akárhogy is szépítjük az ideális karácsonyi ajándék kiválasztása nem csak a férfiak esetében nehézkes. Ugyan az ékszer a legtöbb nőnél jolly joker, de a konyhamán tündérek esetében nagyobbat lehet aratni egy piros KichenAiddel, mint egy brillgyűrűvel.

shutterstock 30922396
Shutterstock

A konyhatündérség különböző fokán álló rokonaink, ismerőseink számára elég széles palettáról válogathatunk. Sokféle konyhai kütyüvel örvendeztethetjük meg őket, amelyek jelentős része még akár hasznosnak is mondható.

"Kezdő konyhatündérek" fokozat

Botmixer

Az egyik legalapvetőbb, leginkább kedvelt segédeszköz a botmixer. A botmixerrel nem csak a babák zöldségpüréit tökéletesíthetjük, hanem a különféle krémeink, mártásaink, krémleveseink állagát adhatjuk meg, sőt a salátaönteteinket is emulgeálhatjuk vele.

Aprító

Ugyancsak hasznos apróság az aprítógép, ami ugyan nem a legkíméletesebb módon bánik el a hagymával, de akinek csak úszószemüvegben meg a hagymaaprítás, azok számára megváltást jelent. A hagymán kívül zöldfűszerek, olajos magvak is apríthatóak a masinával.

Kávéfőző

A kávét kedvelő ismerőseink, rokonaink számára igazán gazdag választékból szemezgethetünk. A filléres – de nem lebecsülendő – kotyogóstól egészen a darálós, tejhabosítóval összeépített csodákig rengeteg fajta gépbe botolhatunk. Ha biztosra mennénk, de nem szeretnénk szobányi méretű, professzionális masinát venni, akkor jó megoldást jelenthetnek a podos vagy kapszulás gépek, amelyekhez ezernyi ízesített, különféle erősségű és fajtájú őrleményből összeállított, előre adagolt kávé közül válogathatunk, amelyeknek a beszerzésével egyben le is tudhatjuk az elkövetkezendő születésnapokat és névnapokat is.

"Haladó konyhatündérek" fokozat

Tésztagép

A már haladó konyhatündérségi fokozatot elért ismerőseink és barátaink számára választhatunk tésztagépet is, ami kedvelt és hasznos ajándék hiszen a segítségével csodálatos, szakszerű és kellő vékonyságú tésztát tudunk készíteni. Az olasz konyha megannyi csodája elkészíthető a gép segítségével,és némi gyerekmunka alkalmazásával a tészta hengerelése sem olyan macerás.

shutterstock 124793893
Shutterstock

Konyhai robotgép

A klasszikus konyhagépek segítségével krémeket, habokat készíthetünk, tésztát gyúrhatunk. Néhány nagyobb konyha robotgéphez létezik tészta előtét, húsdaráló, gyümölcscentrifuga is, hogy még egyszerűbb legyen az életünk.

Kenyérsütő

Ha kifejezetten péklegény beállítottságú hölgy számára vásárolunk, akkor szóba jöhetnek a kenyérsütő gépek is, amelyek ideális eszközei a tészták sütésének és kidolgozásának is, sőt még a lekvárfőzésben is jeleskedik néhány.

Fagylaltgép

Bár épp nincs szezonja (viszont talán épp ezért akciósan is hozzájuthatunk) a fagylaltgép sem rossz ajándék. Nagyobb mélyhűtőjű rokon vagy barát esetén a sima fagylaltgép is ideális, de ha agglegény lakásban fine dininggal kísérletező rokonnal vagyunk megáldva, akkor inkább a kompresszoros fagylaltgépek között érdemes válogatni.

"Szuperhaladó konyhatündérek" fokozat

Évek óta konyhatündérkedő barátainkat már nem könnyű meglepni, valószínűleg már minden felsorolt gép ott sorakozik a konyhában, ami pedig mégsem, annak bizonyosan oka van. Ilyenkor kell egyet följebb lépni, és a rétegtermékek közül válogatni.

Egészségtudatos irány

 Az egészséges életmód híveinek vásárolhatunk

  • vízszűrőt
  • gőzpárolót 
  • aszalógépet
  • esetleg megörvendeztethetjük őket egy gyümölcspréssel, ha a robotgépük véletlenül nem tudná ezt a funkciót.
shutterstock 34494325
Shutterstock

Fine dining irány

A szimpatizánsok által foodie-nak, a többiek által gasztronácinak titulált csoport számára sajnos nem tudunk túl sok olcsó tippet adni, őket már csak a méregdrága, szupermenő masinák nyűgözik le, minden mást már régen megvettek maguknak. Ők kaphatnak

  • szuvidáló készletet
  • molekuláris gasztronómia csomagot
  • pacojetet
  • speciális kattanásukhoz illő okosságot, például bonbonmániásnak maghőmérőt, húsőrültnek kolbásztöltőt, de ehhez nagyon képben kell lenni

Összefoglalva: összeköltözőknek mehet a kenyérpirító, a szendvicssütő, vagy a vízforraló, a már konyhával ismerkedők számára ideális lehet a botmixer, vagy a kávéfőző, a gyakorló háziasszonyokat elkápráztathatjuk egy jobbféle konyhai robotgéppel, tésztagéppel, fagylaltgéppel vagy kenyérsütővel, magunknak meg vegyünk egy csilivili piros KichenAid-et, mert megérdemeljük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek