KARÁCSONY

1000 kelbimbóval világít a környezetbarát karácsonyfa

2013. november 28., csütörtök 18:55

A napokban a London Eye tövében fotózták le azt a szerkezetet, ami kelbimbók segítségével fejleszt áramot. A különleges, környezetbarát találmányt az Egyesült Királyság legnagyobb, fiataloknak rendezett tudományos eseményén, a The Big Bang UK Young Scientists & Engineers Fair nevű rendezvényen résztvevő kutatók alkották meg. A szerkezet öt egységből áll, mindegyikben 200 kelbimbót helyeztek el, és nyugodtan hozzá lehet érni, nem ráz meg. A módszer egyébként rém egyszerű, minden kelbimbóba egy réz és egy cink drótot vezettek, és egy olyan kémiai reakció következtében, amit most nem részleteznénk, elektromos áram termelődik, amit egy kondenzátor tárol. Az 1000 kelbimbó 100 LED izzó működtetéséhez elég.  Sean Miles, az installációt megalkotó  Designworks igazgatója szerint a kelbimbókat addig lehet használni, amíg viszonylag frissek, és nem kezdenek el rohadni - írja a Daily Mail.

Állítólag a szerkezet egy hónapig képes árammal ellátni az izzókat, és közben persze ki lehet cserélni azokat a kelbimbókat, amelyek már nem bírták a gyűrődést. A szerkezet egyébként bármilyen zöldéseggel vagy gyümölccsel működtethető, és a kelbimbó nem is olyan hatékony. A kutatóknak és tudósoknak mégis erre a növényre esett a választása, mert a gyerekek utálják, ráadásul karácsonykor előszeretettel készítenek vele különböző ételeket a szülők. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta