Zanza!

placcc-kismajomA közönségsikerre tekintettel szerdáig még működik az algás Szmogreduktor a Blaha Lujza téren, de amúgy véget ért a Placcc-fesztivál – persze a közterületi alkotások egy része marad, és a szlengblog-opera továbbjátszását is tervezik.

cikk-tipus-altalanos

Vége is meg nem is a Placcc-nak. A jelek szerint az emberek nehezen tudtak mit kezdeni a Téreltérítés Munkacsoport Belvárosi Szmogreduktornak nevezett fúziójával, amely képzőművészeti és tudományos projekt is egyben. Akinek nem sikerült feldolgoznia az élményt, az szerdáig még vethet rá egy újabb pillantást (illetve szippanthat az algák által oxigénnel dúsított levegőből) – mégsem szerelték le vasárnap, ahogy tervezték.

Az algák sem makkantak meg, viszont a megmakkanásról jó kis dalszövegek születtek a Soharóza kórus jóvoltából. Ők működtek közre Göttinger Pál szlengblog-operájában (Mindenütt jó), amelynek továbbjátszását, a sikerre való tekintettel, szintén tervbe vették. Érdemes ezügyben figyelnie a Placcc honlapját annak, aki lemaradt.
 

placcc-ajto


A Haszondesign Projekt alatt született köztéri alkotások egy része is marad. Az 1000% csoport a VIII. kerületben a rozsdás, málladozó, telecetlizett belvárosi pinceajtókról lekaparta a lakossági hirdetéseket, évek óta oszladozó plakátokat, graffitiket. A csúfságok helyét művészi alkotások, kis festmények, izgalmas grafikák vették át. A Pincerehab eredményét a Rökk Szilárd utca, Bródy Sándor utca, Somogyi Béla utca, Szentkirályi utca útvonalon lehet látni. 

Szintén a  VIII. kerületi Palotanegyedben látható az Élő galéria. Az Újirány Csoport felkutatta a Mikszáth tér-Krúdy Gyula utca-Lőrinc pap tér útvonalon található üzletek, kávézók, intézmények anekdotáit. Ezeket kitették a falakra, míg a járdára idézeteket festettek. Mivel a kis táblák nagy sikert arattak, valószínűleg örökre kint maradnak a környékbeli házak homlokzatain.
 

Fotók: 1000%

 

cikk-tipus-linkek

Algák menthetik meg a budapestieket a fulladástól – a Téreltérítés Munkacsoport balatoni algákkal operáló szmogreduktora a mérések szerint valóban tisztítja a levegőt, a médiaérdeklődés pedig az algás technológiára irányíthatja a figyelmet. Vasárnapig még látható működés közben. | Működik az algás szmogreduktor a Blahán!


www.placcc.hu
szleng.blog.hu

 

Blogmustra