ellen_degeneres-leadA vegetáriánus étrend melletti kardoskodást és a szőrmékről való lemondást díjazták 2009-ban az állatvédő aktivisták: a PETA Ellen Degenerest választotta az Év nőjévé, aki felesége hatására lett nagy állatbarát.

cikk-tipus-altalanos

ellen-degeneresA PETA nemzetközi állatvédő szervezet az amerikai műsorvezetőnőt, az Ellen DeGeneres show háziasszonyát, Ellen DeGeneres-t választotta az Év nőjévé. Az Év férfija kategóriában pedig Tim Gunnra, a Leendő divatdiktárorok című sorozat egyik műsorvezetőjére szavazott a világ legnagyobb állatvédő szervezete. 

A PETA elnöke, Ingrid E. Newkirk szerint Tim Gunn és Ellen DeGeneres egyaránt arra hívja fel a figyelmet, hogy tisztelettel kell bánni az állatokkal, és az üzenetük hatására sok ember álláspontja megváltozott. A leszbikus műsorvezetőnő egyébként felesége, Portia de Rossi hatására vált vegetáriánussá, és kötelezte el magát az állatok jogainak a védelméért.

Tim Gunnra pedig azért voksoltak az állatvédők, mert egyrészt a divattervezős tévésorozata abszolút szőrmementes, másrészt az állatvédő szervezet egyik videofilmjének – amely a divat oltárán feláldozott állatokról szólt – ő volt a narrátora.

 

cikk-tipus-kulsolink

The Ellen Degeneres Show
A PETA cikke a díjazottakról

Blogmustra