150 millióan vannak, és láthatatlanok

kulturalis-kreativok-fokusz-smallHogy kik ők és mit akarnak, senki sem tudta mostanáig: a semmiből tűntek elő, nincs politikai múltjuk, változást akarnak és átkozottul sokan vannak, mindenütt. Ők a kulturális kreatívok.

Gondolkodók, egyetemi tanárok, rektorok, építészek, biofarmerek, szociológusok, jogászok, írók, terapeuták, színművészek, és egészen hétköznapi emberek. Véletlenül bukkantak rájuk a társadalomtudósok Amerikában, és mindenki megdöbbent, mennyien vannak. Eredetileg csak arra lettek volna kíváncsiak, milyen az emberek pártpreferenciája a demokrata és republikánus politikai erők vonatkozásában. Ehelyett egy nem várt kép bontakozott ki.

A 150 milliós láthatatlanok

A tengerentúlon 50, a világ többi részein további legalább 100 millió hasonló gondolkodású ember él, és számuk napról-napra nő. Nem érdekli őket jelenlegi formájában a politika, látják és vallják, társadalmi berendezkedésünknek éveken belül gyökeresen meg kell változnia.

A videó eredetije, és a szerző infói itt találhatók


A kulturális kreatívokban közös, hogy azt gondolják, egyedül vannak. És az, hogy azt mondják, vissza kell találnunk a Földdel való harmonikus viszonyhoz. Meg az, hogy közösségük csak az interneten létezik, a mainstream média teljesen elhallgatja létezésüket. És még sokminden mást is mondanak, de nem szeretném lelőni a poént.

Békés harcosok klubja

Annyit fűznék talán csak hozzá, hogy érdemes figyelni, milyen kiegyensúlyozottak, nyugodtak a nyilatkozók. Különösen Szabó Sipos Barnabás színművész, Antal Norbert (Tiszta Formák Alapítvány) és Takáts Péter kulturális kreatív. Ha rajtuk, e film szereplőin múlik, békés átalakulás tanúi lehetünk.

A jövő héten Vogel Frigyessel, a film készítőjével beszélgetünk annak kapcsán, hogy rövidesen bemutatják a következő epizódot is.

 

cikk-tipus-linkek

Gondolatok a helyi pénzről, az etikus bankról, az oltás megtagadásáról, és arról, hogy a politikusok hatalma napjainkban kerül át az emberek kezébe. | Békés hatalomátvétel - politika vs. civilek

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra