Zöldebb jövőt ígérnek a környezetbarát irodaszerek (x)

Tudatos választással az irodák is csatlakozhatnak a zöldebb jövő megvalósításához. Környezetbarát irodaszerekkel tovább csökkenthető a nehezen bomló termékek felhasználása.

Hazai siker

Dagadhatunk a büszkeségtől; magyar vállalkozást díjaztak Európában új, egyedi technológiával készített, zöld irodaszerek fejlesztéséért. Mamutcégek világmárkáit utasította a háta mögé az ICO Zrt. Green Planet termékcsaládja, mely a német Bioplastics Magazin és European Plastics News választása értelmében bekerült a Bioawards 2010 Termékdíj öt döntőse közé. Az indoklás szerint egyedi, hogy a cég a piacon már elterjedt lebomló műanyagból készült tollak mellé, egy teljes irodaszer termékcsaládot álmodott a korszerű alapanyagból.

Találhatunk a választékban fűző- és lyukasztógépet, írószertartót, celluxtépőt, gemkapocstartót, levélbontót és ügyféltollat is – melyek mindegyike a környezetbarát, növényi eredetű, biológailag lebombó alapanyagból készül.

Lebomló műanyag?!

A bioműanyag használhatóságát tekintve azonos hagyományos társához, előállításában a szénhidrogén alapú műanyagot termesztett növények - pl. burgonya vagy gabonafélék - keményítőjéből kivont polimerek váltják fel. A korszerű alapanyagból készült termékek zöld erénye, hogy elhasználódása után, a természetbe visszakerülve biológiai úton lebomlanak.

Ehhez a lebomláshoz elengedhetetlenek bizonyos körülmények, pl. komposztáló vagy egy kommunális szeméttelep, ahol magas páratartalom és hőmérséklet mellett, baktériumok közreműködésével viszonylag hamar, 6-12 héten belül lezajlik a folyamat.

Aggodalomra azonban semmi ok, hétköznapi használat közben a lebomlási folyamat nem indul meg, a bioműanyag alapanyagú termékek, jó minőségű, tartós árucikkek.

Szép, új világ

Munkában töltött óráink száma életünk közel harmadát teszi ki, épp ezért nem mindegy, milyen környezetet építünk irodáinkban. Az I-COM Kft. az irodaszerforgalmazás újraértelmezésével, a technikai környezetünk tudatos felhasználásával élhető világot jövendöl. A manapság sokszor előrángatott és zászlóra tűzött fenntartható fejlődés olyan hétköznapi dolgokban valósítható meg, mint a közvetlen életterünk tudatos alakítása. A környezetbarát termékek az I-COM jóvoltából alacsonyabb áron szerezhetők be, minőségében pedig minden követelményükben megfelelnek a mindennapi használhatóság feltételinek. Termékválasztékukban több mint kétezer olyan irodaszer szerepel, amely környezetbarát termékjellel, vagy minősítéssel rendelkezik.

Zöld jelzések

- Használj kevesebb papírt; iktasd ki a felesleges nyomtatások számát!

- Jegyzetpapírnak használj újrahasznosított termékeket!

- Munkahelyeden vezesd be a szelektív hulladékgyűjtést; vagy kezd az alapoknál: válogasd külön a papír és a műanyag szemetet!

- Kapcsold ki a számítógépeket, mielőtt haza indulsz, ne fogyassza feleslegesen az áramot!

- Rendelj bioműanyag irodaszereket!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek