Zanza!

Mintegy 150 önkéntes vett részt az idei Föld Napja alkalmából szervezett vasárnapi akcióján a Gellért-hegyen. A program eredményeként 139 zsák szemét gyűlt össze.

Az Új Akropolisz már több mint 7 éve rendszeresen szervez környezetvédelmi és -szépítési akciót a Gellért-hegyre. Idén 150 ember (köztük 50 gyerek) volt kíváncsi a programra, amelyen több civil szervezet is részt vett közreműködőként. Az akció során egy csapat szakképzett ipari alpinista a hegyről ereszkedett le, és gyűjtötte össze a nehezen hozzáférhető - főleg műanyagból és üvegből álló - hulladékokat.

Egy másik csapat olyan szemétkupacot számolt fel, amely több év alatt keletkezett. A szemetet - a fertőzésveszély miatt - szkafanderben közelítették meg az erre vállalkozók. Külön csapat dolgozott a sétányok mentén, ahol nemcsak szemetet gyűjtöttek, de a megrozsdásodott korlátokat is megtisztították és lefestették.

Az akció eredményeként 139 zsák szemét gyűlt össze, és több mint 130 méternyi korlátot festettek le. A program végén az Új Akropolisz nevében Apáti János, az egyesület szóvivője meghívta a résztvevő önkénteseket az ősszel megrendezésre kerülő Tiszta Hegyek Világnapjára, amely ismét a Gellért-hegyen lesz.

www.greenfo.hu

Blogmustra