A Földet 1883-ban is elpusztíthatta volna egy üstökös

Mexikói kutatók szerint az első fotó, amelyről azt hitték, hogy bizonyíték az ufók létezésére, egy akkora üstököst ábrázol, amely a dinoszauruszok kihalásához hasonló pusztítást végezhetett volna.

Nemrég nyilvánosságra hozták, hogy az a hatalmas üstökös, amely 8000 km-re közelítette meg a Földet 1883-ban, az egész emberiséget kiirthatta volna, ha becsapódik - írja a Daily Mail. Az említett jelenségről készült fotó az első olyan felvételként vonult be a történelembe, amely egy ufót örökít meg. Az Universidad Nacional Autónoma de México kutatói szerint az üstökös olyan hatalmas méretekkel rendelkezett, mint az, amelynek becsapódása a dinoszauruszok kihalásához vezetett.

A fotót egy mexikói csillagász, José Banilla készítette, amelyen az látszik, hogy valami elrepül a Nap előtt 1883. augusztus 12-én. „Hipotézisünk szerint Bonilla egy nagy mértékben széttöredezett üstököst örökített meg, amely majdnem érintette a Föld felszínét” – írja Hector Javier Durand Manterola, a jelentés vezető szerzője. Számításaik szerint a távolság, amely az objektumok és a Föld között volt, valahol 538 és 8062 km között lehetett, a darabok szélessége pedig 46 és 794 méter közé tehető. Az eredeti üstökös tömege akár a Halley-üstökös nyolcszorosát is elérhette. A jelentés állításait viszont sokan megkérdőjelezik, hiszen ha egy üstökös ilyen közel robban fel a Földhöz, meteoresőt kellett volna eredményeznie, de semmi ilyesmit nem észleltek a csillagászok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek