Kate Middleton és William herceg fair trade gyűrűt fog hordani

A királyi család ékszereit készítő cég a bányászok kizsákmányolása helyett kizárólag méltányos eljárással termelt aranyat vesz, így fair trade ékszer kerül az ifjú pár ujjára.

William herceg és Kate Middleton közelgő frigye újszerűbbnek igérkezik, mint azt megszokhattuk az angol királyi család köreiben. Az április 29-ei szertartáson mellőzik a Diana és Károly herceg egybekelésére jellemző pompát, és vendégeiktől a költséges ajándékok helyett inkább adományokat várnak jótékonysági szervezetek számára.

Így nem meglepő, ha a jeggyűrű is fair trade aranyból készül. A Garrard, a királyi család ékszereit 1843 óta készítő cég-  20 másik céggel egyetemben - a bányászok kizsákmányolása helyett kizárólag méltányos eljárással termelt aranyat vesz - írja az Ecorazzi. A jelenlegi, Middleton újján díszelgő gyűrű még Diana számára készült, egy másik kor szülötte: a 18-karátos zafír és gyémánt csoda inkább pompájával tüntet. Kevésbé a zöld gondolatnak, és inkább a stílusbeli visszafogottságnak szólhat, hogy a hercegi jegyespár hintó helyett autón fogja megközelíteni az esküvő helyszínét. Sokan remélik, hogy a szertartás más elemei is tükrözik majd a párra jellemző modern szemléletet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra