Nemrég jelent meg a Dawn FM – Nekünk tetszik!

Megérkeztek The Weeknd vadiúj zenéi, szerintünk te is a rabjuk leszel!

A kanadai énekes a hét elején jelentette be, hogy új lemezzel érkezik. A Dawn FM egy apokaliptikus utazásra visz: olyan érzést kelt, mintha az autónkban ülnénk, hajtanánk a semmi felé, közben pedig egy olyan rádióadót hallgatnánk, amin kizárólag őrült szintifutamok szólnak. A számok között néha megszólal a műsorvezető is, akinek valahonnan ismerős a hangja – persze, hiszen Jim Carrey az, akivel The Weeknd évek óta jó barátságot ápol. 

De hogy jön ide Jim Carrey?

A két híresség néhány házra lakik egymástól, SMS-ben mutatták be őket egymásnak, és a teleszkópok iránti rajongásuk nagyon hamar össze is hozta őket. Abel Tesfaye elmondása szerint Carrey az egyik legnagyobb inspirációja előadóművészként: A Maszk volt az első film, amit moziban látott gyerekként, és borzasztóan nagy hatással volt rá. Nem csoda, hogy kapva kapott az alkalmon, és előző, After Hours című lemezét már a megjelenés előtt megmutatta neki. Ezt a szokást pedig a Dawn FM-nél is megtartották – Jim Carrey az albummegjelenés előtt néhány nappal egy tweetben azt írta, hogy az anyag „mély, elegáns, és körbetáncolta tőle a szobát”.

Az albumra felkerült az augusztusban megjelent Take My Breath is, amelyhez hasonlóan egyedi látványvilágú klip készült, mint amit az After Hoursnál már megszokhattunk. A két lemez egyébként sokban hasonlít egymáshoz – a legnagyobb különbség az, hogy a Dawn FM egy konceptalbum, azaz a lemez összes dala egy összefüggő egészet alkot, a már említett autós utazás tematikáját követve. Jim Carrey mellett pedig más izgalmas vendég előadók is feltűnnek a tracklisten: Tyler, The Creator, Quincy Jones és Lil Wayne mind featel, vagy teljesen önálló számot kap. A Dawn FM egyelőre nem jelenik meg fizikai hanghordozón. The Weeknd szerint ugyanis nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy egyedi zenei élményt adjon a rajongóknak.

Az énekes híres jótékonyságáról is
Az énekes híres jótékonyságáról is

Igazi csemege

Az új anyag összes dala cserébe megtalálható a zenei platformokon, és magunk is megtapasztalhatjuk a hallgatásuk közben, hogy tényleg egy különleges utazásra visznek. Személyes kedvenceim a Take My Breath, a Less Than Zero és a How do I Make You Love Me. The Weeknd minden egyes albuma egy speciális zenei élmény, ami albumról albumra egyre jobb lesz, és az énekes tesz is róla, hogy zenéiről beszéljenek. Ahogy karrierje elejétől kezdve megszokhattuk már tőle, klipjei is egyre látványosabbak és egyediek, miközben 

egy-egy apró utalást mindig fel lehet fedezni a videóiban egy régi filmre, ikonra, vagy akár zenére vonatkozóan.

A fentebb említett bevezetőben is írtuk, hogy Abel egyik kedvenc filmje A Maszk, és videóiban is sűrűn visszaköszönnek a különféle maszkok, álarcok. Ez nem véletlen. Ez csak egy újabb jel arra, hogy Abel Tesfaye bizony zseniális művész.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra