Felismernéd a világ legveszélyesebb állatait, ha találkoznál velük? – Kvíz!

GettyImages-1307142259

Képzeld el, hogy Ausztrália homoksivatagában bandukolsz, vagy egy dél-amerikai esőerdőt jársz, esetleg hogy az Indiai-óceánban úszol. Bolygónk számtalan veszélyt rejtő helyszínei ezek, ezeken a tájakon járva bármelyik pillanatban szembetalálhatod magad a világ legveszélyesebb állataival. Vajon idejében rájuk ismernél?

Az emberi szem számára nem olyan nyilvánvalóak a természet veszélyre figyelmeztető jelzései. Míg az élénk színek a mi tekintetünket vonzzák, az állatoknak egyet jelentenek a menekülésre való felszólítással. Persze az sem igaz, hogy minden színpompás kétéltű, rovar és tengeri lény képes gyilkos harapásra, csípésre vagy szúrásra. A legtöbbször egyszerűen úgy úszhatjuk meg, amikor a világ legveszélyesebb állataiba botlunk, ha felismerjük őket és tisztában vagyunk a képességeikkel. 

Kvízünkből kiderül, hogy vajon te ráismernél-e a ezekre a különleges élőlényekre, ha találkoznál velük. Segítünk egy kicsit: ha eddig követted A természet csodái című sorozatunkat, már olvashattál a feladványokban szereplő állatokról. 

Felkészültél? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra