Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Fejér megyébe, egy ősi borvárosba látogatunk.

A Vértes és a Bakony között húzódó völgyben található mai helyszínünk, mely 1758-ban Mária Teréziának köszönhetően lett mezővárossá, aki svábokat telepített be a török hódoltság miatt elnéptelenedett vidékre. 1848 decemberében itt ütközött meg Perczel Mór honvédtábornok Jellasics bán seregével. A csata a magyarok vereségével végződött, és utat nyitott a császári csapatok számára Pest-Buda felé. 2002-ben nyolc áldozatot követelő hírhedt bankrablás történt a városban.

A 14 ezer fős lakosú város hagyományosan híres bortermeléséről, a helyi ételkülönlegességek közé tartozik a paprikás leves, továbbá itt készítik a katzenpratze, azaz „macskapracli” névre hallgató sváb lakodalmi süteményt. A város turisztikai nevezetessége a 18. században, a német eredetű Lamberg család számára épült, Fellner Jakab által tervezett Lamberg-kastély. 

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.