Városvadász: Kitalálod melyik városban készült a kép?

Mai kvízünkben Franciaországba látogatunk.

Kelet-Franciaországban járunk, egy fontos kulturális és történelmi városban, melyet a Doubs folyó ölel körbe patkó alakban. A napjainkban 116 ezer főnek otthont adó település már az ókorban, a rómaiak idején lakott volt, a középkorban pedig kifejezetten gazdagnak számított, így ideális célpont volt a kalandozó magyaroknak, akik 926-ban feldúlták és felgyújtották. Leghíresebb történelmi emléke a folyó alkotta patkó legszűkebb részén emelkedő dombon található Citadella, melyet XIV. Lajos várépítője, Vauban épített, de helyén már a római korban állt erőd és templom. A városban látták meg a napvilágot a mozi feltalálói, és itt született az egyik legjelentősebb francia író, A nyomorultak és A párizsi Notre-Dame szerzője is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.