Városvadász: Kitalálod, hol készült a kép?

GettyImages-995444532

A Vajdaságba, egy híres csata helyszínére látogatunk.

Szerbiában, a Vajdaságban, a Duna szerémségi oldalán járunk: településünk Újvidékkel szemben helyezkedik el, és ugyan mára szinte egybenőtt vele, külön önkormányzattal rendelkező önálló község. Már a római korban éltek itt, a mai település ősét pedig a 13. században említik először. Ma is álló vára – egyben legismertebb látnivalója – egykor ciszterci apátságként szolgált, mielőtt az 1400-as években Albert magyar király a Garai családnak nem adta. 1463-ban itt kötött szövetséget Mátyás király Velencével a török ellen.

1526-ban az oszmán sereg döntő győzelmet aratott Tomori Pál négyezer fős seregén és sikeresen elfoglalta a várat – a döntő jelentőségű, tragikus kimenetelű csata az egy hónappal később bekövetkezett mohácsi vész egyik hadászati előzményének számít. Kétszáz évvel később, 1716-ban azonban Savoyai Jenő nagy győzelmet aratott ugyanitt a török felett. A település leghíresebb szülötte Josip Jelačić horvát bán, Habsburg tábornagy, akinek fontos része volt az 1848–49-es szabadságharc leverésében.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra