Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Dél-Olaszországba, a limoncello szülővárosába utazunk mai kvízünkben.

A Nápolyi-öböl délkeleti partján járunk, Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai központjában: a 16 ezer fős város gyönyörű fekvése és enyhe, egyenletes éghajlata miatt külföldi turisták hadát vonzza minden évben, az idelátogatók vonattal, közúton és hajóval is érkezhetnek Nápolyból. Az ókorban görög gyarmat volt, melyet a legenda szerint Odüsszeusz és Kirké fia alapított, a településről árulkodó legkorábbi régészeti leletek a Kr. e. 6. századból származnak. Később római colonia, jelentős kereskedőváros lett, melynek felvirágzásához hozzájárult, hogy Augustus és Tiberius kedvelt üdülőhelye volt a közeli Capri szigete.

A város híres találmánya a híres olasz citromlikőr, a limoncello, és itt született az egyik legjelentősebb barokk költő, Torquato Tasso.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.