Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Ukrajnába utazunk mai feladványunkban.

Mai városunk Ukrajna középső részén, a Vorszkla folyó partján fekszik – a környéken már az őskőkor, a paleolitikum idején éltek emberek, de régészek a szkíta korból származó leleteket is találtak itt. A mai város ősének alapítását hivatalosan 899-re teszik, első írásos említése azonban csak a 12. század második feléből származik. A 14. századig a Litván Nagyfejedelemség része volt, az 1600-as években került az Orosz Birodalomhoz. A 18. század elején itt vívták az orosz történelem egyik leghíresebb csatáját, melyben I. Péter orosz cár serege győzelmet aratott az emberhátrányban lévő svédek felett. Ennek a győzelemnek köszönhetően Svédország kihullott a vezető európai nagyhatalmak közül, az így keletkezett űrt pedig Oroszország igyekezett betölteni.

A napjainkban 320 ezer lakosnak otthont adó város Ukrajna egyik legszebb és történelmi emlékekben leginkább bővelkedő települése, nem csoda, hogy rengeteg turista keresi fel. Híres környékbeli látnivaló például a képen szereplő Szent Kereszt kolostor.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra