Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az amerikai Dél egyik legjelentősebb városába repülünk.

Georgia államban, az egykori amerikai Dél legfontosabb kereskedelmi központjában járunk. A területet eredetileg a cseroki és krík indiánok birtokolták, és Álló Őszibarackfának (Standing Peach Tree) nevezték, a fehér telepesek a 19. század elején alapítottak itt települést. A város hamar jelentős fejlődésnek indult, köszönhetően annak, hogy itt volt a Tennessee és Georgia közötti vasút végállomása. A polgárháború idején a Konföderáció egyik legfontosabb bástyája volt – itt játszódik az Elfújta a szél is –, melyet az északiak hónapokon keresztül ostromoltak, majd elfoglaltak és szinte porig égettek. A város jelképe később a főnixmadár lett, mely a tűzből való újjászületést szimbolizálja. A félmilliós lakosú városban található többek között a CNN és a Coca-Cola központja, és még olimpiát is rendeztek itt.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra