Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

GettyImages-1034418144

A walesi város katedrálisának igazán peches múltja van, Cromwell, a Luftwaffe és a természeti csapások sem kímélték. Na de melyik városban áll?

Ez a walesi város 1922-ig önálló település volt, jelentőségét püspöki székhelyül szolgáló katedrálisának köszönhette. A század eleji reformok során azonban a közeli nagyváros közigazgatásának részévé vált. Történelme egészen a 6. századig nyúlik vissza, amikor katolikusok egy csoportja a hely földrajzi adottságai miatt úgy ítélte, tökéletes lesz arra, hogy letelepedjenek és úgy imádják az Urat. A jelenlegi katedrális alatt még római kori brit sírok maradványai is találhatók. Azt a mai napig nem tudni pontosan, mikor húzták fel a templomot, ám bizonyos részei a 12. századra utalnak. Hányattatott sorsú épület, amelyet természeti csapások, hadakozások és elhanyagolás is rongáltak; a II. világháborús német légitámadások után ez volt az Egyesült Királyság második legnagyobb mértékben károsodott temploma. Minden támadás után újra- és újraépítették, utoljára 2007-ben érte katasztrófa, amikor egy villám belecsapott a tornyába és tönkretette az orgonát. 2010-ben kapott újat, amely 40 éve a legnagyobb brit orgona.

Felkészültél? Jöhet a kép!

A játék lezárult.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra